Dokumada 2 bin kişilik kongre ve

Dokumada 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi yapılıyor


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma semtindeki Yeşiltepe ve Özgürlük mahallelerini ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Tütüncü, doğal gaz yatırımı, kongre ve sergi merkezi projesi, modern park, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla Dokuma semtinde sosyal yaşam kalitesini artırdıkların söyledi.
     Kepezde imara uygun ilk yerleşim alanının kurulduğu mahallelerin Dokumada yer aldığını bildiren Tütüncü, bölgede eskiyen, hizmet veremez hale gelen sosyal donatı alanlarını yenilediklerini söyledi. Yenileme çalışmasını ilk olarak, 10-15 yıl önce yapılan parklarda başlattıklarını ve modern bir proje kapsamında bölgedeki İsmet İnönü Parkıyla Turgut Özal Parkını yeniden inşa ettiklerini anlatan Tütüncü, mülkiyet problemi nedeniyle uzun yıllar atıl halde kalan, toz ve kirlilik şikayetinin yaşandığı Yeşiltepe Mahallesinde yeşillendirme çalışmaları yaptıklarına kaydetti.
     Bölgede altyapıyla ilgili tüm kazıların bitmesinden sonra asfalt ve kaldırım çalışmalarını başlattıklarına bildiren Tütüncü, Ziya Gökalp, Rasih Kaplan ve Tevfik Fikret caddelerindeki sıcak asfalt ve parke kaldırım çalışmalarını tamamladıklarını, Yeşiltepe ve Özgürlük Mahallelerindeki tüm sokaklarda ise asfalt ve kaldırımları yenileyeceklerini söyledi.
     Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı kongre ve sergi merkezi projesini Dokuma bölgesinde inşa ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
     Bu dev projeyi Yeşiltepe Mahallesinde ORÜS alanında inşa ediyoruz. Tamamlandığında Antalya, Cam Piramitten daha büyük bir tesise kavuşmuş olacak. Kepez kongre ve sergi merkezi, Antalyanın, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok etkinliğin yapılabildiği tesis ihtiyacına da cevap verecek. Toplam 29 bin metrekare inşaat alanına sahip bu yatırımın maliyeti, yaklaşık 40 milyon liradır. Bu projeyi bir yılda tamamlayacağız. İçerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salon, 500 kişilik ayrı bir salon, 200 kişililik nikah salonu, 5 yıldızlı restoranın olacağı tesis, Dokuma bölgesine ciddi bir ekonomik ve sosyal hareketlilik getirecektir.
     Dokumaya eğitim kurumlarında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması da yaptıklarına değinen Tütüncü, öğrencilere kütüphane, bilgisayar, internet hizmeti verdikleri bilgi evi projesinin ilk uygulamasını Yeşiltepe Mahallesi İsmet İnönü Parkında başlattıklarını belirtti.
     Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Bülent Yıldırım ve Özgürlük Mahalle Muhtarı Mehmet Can ise Tütüncüye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dokumada 2 bin kişilik kongre ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER