Döşemealtında yapılan Dostluk Parkının açılışı yapılacak

Döşemealtında yapılan Dostluk Parkının açılışı yapılacak


ANTALYA (A.A) - Değişim Yolu İle Engetrasyon Programı kapsamında, Spielart Werkstatt eG Heidelberg ile Döşemealtı Belediyesi İşbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkının açılışı yapılacak.
     Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığının programı Değişim Yoluyla Entegrasyon projesinde sona gelindi. Amacı mesleki eğitim ve mesleki yönlendirme amaçlı çalışmalar içeren uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktiviteleri yoluyla iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını arttırma projesinde Döşemealtında yapılan Türk-Alman Dostluk Parkının yapımı tamamlandı.
     Üç yıl önce başlanılan ve 7 kez belli aralıklarla toplam 200e yakın öğrencinin eğitim entegrasyonuna geldiği Döşemealtında sosyal ve kültürel çalışmalar da yürütüldü.
     Belediye Başkanı Nurettin Tursun, ilçede yürütülen Dostluk Parkı çalışmasına katılan proje üyelerinin bayramlar, düğün gibi etkinliklerde kendileri ile birlikte olduklarını söyledi.
     Gelen öğrencilerin dil eğitimi aldıklarını ve yöre halk oyunlarını öğrenip Antalya ve Döşemealtını tanıdıklarını ifade eden Tursun, Mesleki yönlendirme de önemli mesafeler katlettiler. Böylesine anlamlı bir günde tüm vatandaşlarımızı ve Döşemealtılıları açılışımıza bekliyoruz dedi.
     Dostluk Parkının açılışı, 11 Ekim Çarşamba günü saat 14.00de yapılacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Döşemealtında yapılan Dostluk Parkının açılışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER