DÖSİAD heyeti Macaristandan döndü

DÖSİAD heyeti Macaristandan döndü -DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer: -Türk iş adamı dünyanın her yerinde başarılı olur


ANTALYA (A.A) - Yedinci iş forumu seyahatini Macaristanın başkenti Budapeşteye yapan Döşemealtı Sanayici ve İş adamları Derneği (DÖSİAD) heyeti Antalyaya döndü.
     Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, 7nci iş formu seyahatini değerlendirdi.
     Son yıllarda Avrupadaki gerileme ve kriz iş adamları arasında tereddütler yarattığını ifade eden Gencer, Gittik gördük ki bizim iş adamlarımız dünyanın her yerinde iş yapabilecek güç ve yeterliliğe sahip. Türk iş adamları dünyanın her yerinde başarılı olur dedi.
     Gencer, iş forumu ziyaretlerinin farkının kısa bir süre sonra sağlanacak konsorsiyumlarla yurt dışında büyük işlere imza atılarak ortaya çıkacağını belirterek, kendi alanında marka olmuş, ürettiği mal ve hizmetlerini dünyaya ihraç eden iş adamlarıyla bir arada olmanın başarıyı getireceğini savundu.
     Gencer, şunları söyledi:
     İş adamı için kendi vatanını bilmek çok önemli. Bununla birlikte bugün geniş perspektiften bakabilen, okuyan, araştıran, merak eden, fark yaratan, seyahat eden dünyadaki gelişmeleri takip eden, vizyoner kişiler başarılı oluyor. DÖSİAD olarak birlikten kuvvet doğacağına inanıyoruz. Bu minvalde önce tanıştık, sonra kaynaştık, şimdi de birlikte büyük işler başarmak için yollardayız. Çünkü biz aylar öncesinden gideceğimiz ülkenin sanayi ve ticaret odalarıyla, iş adamları dernekleriyle, üst düzey protokol yetkilileriyle bağlantılar kurmaya başlıyoruz. Bu resmi ziyaretlerde hem ülkelerin ticaret sistemini daha iyi anlıyor hem de prosedürlerini öğreniyoruz. Bu da işlerimizin yurt dışında daha kolay hallolmasını sağlıyor.
     Budapeşte ziyaretinde Macaristan parlamentosunu da ziyaret ettiklerini kaydeden Gencer, parlamentoda bir konuşma yaptığını ve Türkiyenin bölgenin ticari potansiyelini anlattıklarını bildirdi. Gencer, Avrupadaki ilk ciddi iş bağlantımızı Atillanın torunları ile yapmak istedik. Bu nedenle işbirliği yapmak üzere Macaristanı seçtik. Sayın Milletvekili Tamas, bizim Avrupa Birliğine ihtiyacımızın olmadığını söyledi. Gittiğimiz hiçbir ülkede vize sorunu yaşamadık. Türkler ile Macarlar akraba ise ilk adımı da Macar hükümetinden bekliyoruz. İlk adım olarak Türklere karşı Schengen uygulamasından vazgeçebilirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DÖSİAD heyeti Macaristandan döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER