DP Genel Başkanı Uysal, Bursada:

DP Genel Başkanı Uysal, Bursada: "Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceği, Bursanın, altyapısıyla her türlü üretimi gerçekleştireceğinin açık bir göstergesidir"


BURSA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceği, Bursanın, altyapısıyla her türlü üretimi gerçekleştireceğinin açık bir göstergesidir" dedi.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi makamında ziyaret eden Uysal, burada yaptığı konuşmada, sanayisiyle ülke gündeminde öne çıkan Bursanın, kendi tramvayını üretmesinin gurur verici olduğunu söyledi.
     Bu tür işlerde gerekli talep oluşturulduğunda üretimin de peşinden geldiğini belirten Uysal, "Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceği, Bursanın, altyapısıyla her türlü üretimi gerçekleştireceğinin açık bir göstergesidir. Gayretleri ve taşıdığı vizyondan dolayı Altepeyi kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.
     Altepe de Bursada özellikle ulaşım konusunda tüm sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını, bu anlamda deniz otobüsü ve deniz uçağı seferlerinin, beklentilerin üzerinde olumlu tepkiyle karşılandığını bildirdi.
     Deniz otobüsünün 1,5 saatte, deniz uçağının ise 18 dakikada Bursadan İstanbula ulaşımı sağladığını anlatan Altepe, 24 Ocakta başladıkları deniz otobüsü seferlerinde 2,5 ayda 80 bin yolcuya ulaştıklarını ve bu ay sonunda bu sayının 100 binlere çıkmasını beklediklerini dile getirdi.
     Altepe, deniz uçağının günlük sefer sayısının 4ten 6ya çıkarıldığı bilgisini vererek, Bursanın, "kendi ihtiyaçlarını kendisi gören bir kent" diye bilindiğini ifade etti.
     Belirlenen konularda tüm üretimleri öz kaynak ve imkanlarla gerçekleştirdiklerine işaret eden Altepe, şöyle konuştu:
     "Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceği de yine Bursanın öz sermayesi ve alt yapısıyla üretildi. İnşallah İpekböceğinin ilk örnekleri, haziran ayı itibarıyla Bursa sokaklarında dolaşmaya başlayacak. İşte o zaman Türkiye, yapılan üretimin gerçek değerini görmüş, test etmiş olacak. Teknoloji yoğunluklu bu üretim, Bursanın adeta yüz akı konumundadır. Türkiye, yerli otomobili tartışırken bunun çok daha üzerinde, nitelikli ve yoğun teknolojiyle üretilen araçların çıkması gerçekten kayda değer. Bursanın kent dinamikleriyle çıktığımız bu yolda kısa zaman sonra mutlu sona ulaşacağız. Bursa Hava Yollarını kurarak, başta Bursa sanayicileri ve iş adamları olmak üzere halkın bu alanda yaşadığı sıkıntıları gidermek için düğmeye basmış olacağız."
     Daha sonra, Uysala, Altepe tarafından kılıç kalkan plaketi ve Bursaya özgü hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal, Bursada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER