DPÜde 2012

DPÜde 2012-2013 akademik yılına doğru -En fazla öğrenci alacak üniversiteler sıralamasında 8inci olan DPÜnün öğrenci sayısının 40 binden 43 bine çıkması bekleniyor


KÜTAHYA (A.A) - En fazla öğrenci alacak üniversiteler sıralamasında 8inci olan Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) 2012-2013 akademik yılında öğrenci sayısının 40 binden 43 bine çıkması bekleniyor.
     DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 12 bin 31 olan öğrenci kontenjanı sayısının bu yıl 2 bin 309 artışla 14 bin 494e çıktığını bildirdi.
     Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) açıkladığı verilere göre, DPÜnün, en çok kontenjanı olan ilk 10 üniversite içinde 8inci sırada yer aldığını duyuran Prof. Dr. Karaaslan, artan öğrenci kontenjanıyla öğrenci sayısının 40 binden 43 bine yükselmesini beklediklerini ifade etti.
     Prof. Dr. Karaaslan, ilçelerdeki meslek yüksekokullarının geçen yıl 5 bin 950 olan kontenjanının bu yıl yüzde 75 arttığını, lisans öğrenci kontenjanı sayısındaki artışın yüzde 60 olduğunu duyurarak, şunları kaydetti:
     DPÜ tercihi, doğru tercihtir. Artan öğrenci memnuniyeti, bu sayısal gelişmeleri sağlamıştır. Kütahyanın huzurlu bir il olması, kentsel konumu, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya gibi illere yakınlığı, illerin kesişme noktasında ulaşımı kolay bir il olması ve eğitim kalitesiyle en çok tercih edilen üniversitelerden biri olarak kontenjanlarımız artmıştır. 2012-2013 akademik yılı itibariyle öğrenci alımı yapılan 7, öğrenci alımı yapılmayan 3 fakülte olmak üzere toplam 10 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüde 43 bin öğrencisiyle eğitim öğretim hizmeti vereceğiz. 1992 yılında kurulan üniversitemizin temel hedefi, her geçen yıl öğrencilerimize daha iyi bir eğitim öğretim verebilmek, daha çok ve kaliteli bilimsel araştırma ve yayın yapmak, bulunduğumuz bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına hizmet etmek, katkı sağlamaktır. Üniversitemizde, öğrencilerimize eğitim öğretimin yanı sıra, üniversiteli olma duygusunu da yaşatacak imkanlar sunulmaktadır. Bu amaçla üniversitemizde sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere ve bu etkinlikleri düzenleyecek öğrenci kulüplerine gereken önem ve her türlü destek verilmektedir.
     Öğrencilerin, DPÜnün 4 yıllık bölümlerini 3 yılda bitirerek lisans diploması alabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Karaaslan, Erasmus programlarıyla yurt dışında eğitim görme, çift anadal yapma, formasyon eğitimi alabilme imkanlarını da sunabildiklerini belirtti.
    
     -14 ülkeden 74 öğrenci DPÜde öğrenim görecek-
    
     Prof. Dr. Karaaslan, Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) katılarak başarılı olan Kenya, Senegal, Bulgaristan, Arnavutluk, Tanzanya, Türkmenistan, Filistin, Azerbaycan, Almanya, Afganistan, Hollanda, Rusya, Irak ve İsrailden toplam 74 öğrencinin, fakülte ve yüksekokullara yerleştirildiğini ve 2012-2013 akademik yılından itibaren DPÜde öğrenim görme hakkı kazandığını bildirdi.
     DPÜnün yurt dışında tanınmasının önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Karaaslan, şu bilgileri verdi:
     Üniversitemiz, Bologna Sürecini geçmiş bir üniversite. Bologna Süreci, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tanınırlık açısından önemli bir süreç. Bologna Süreci, üniversitemiz ve öğrencilerimize birçok avantajlar sağlayacaktır. Erasmus ve AB programlarıyla öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yaparak uluslararası alanda hareketlilik sağlıyor, bilgi ve kültürel paylaşımı, etkileşimi gerçekleştiriyor, üniversitemizi dış dünyada tanıtıyoruz. Üniversitemize dünyanın değişik ülkelerinden diplomat, rektör, üniversite yöneticisi, akademisyen ve öğrenciler geliyor. Üniversitemizi görünce hayranlıklarını ifade ediyorlar. Uluslararası alanda adından söz ettiren bir üniversite olmasını hedeflediğimiz DPÜde önümüzdeki yıllarda daha çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim görmesi için gerekli çalışmalarımızı yapacağız.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER