DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu 2012

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu 2012-2013 akademik yılına hazır


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde 1993 yılında kurulan Gediz Meslek Yüksekokulu, öğrencilere sağladığı konum ve imkanlarla mesleki yükseköğretim faaliyetlerini sürdürüyor.
     Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Moda Tasarımı, Giyim Üretim Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Mekatronik, Bilgisayar Programcılığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi programlarında 30 akademik personel ve 24 idari personel hizmet veriyor.
     Söz konusu programlarda bin 873 öğrenci, 418 dönüm yerleşke alanında 5 bin 250 metrekare kapalı alana sahip DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 20 derslik, 5 laboratuvar, 3 atölye, kütüphane, amfi (220 kişilik), 19 büro, 400 metrekarelik kantin ve fotokopi-internet merkezi yanında yemekhane ve kantin yer alıyor.
     Çeşitli sosyal, sportif ve bilimsel etkinlikler düzenlenen yerleşkede, öğrenci topluluklarının da yer aldığı sanat gösterileri, sergiler, paneller yapılıyor.
    
     -Gedizde sağlık, sosyal ve kültürel imkanlar-
    
     Gedizde 12 özel ve bir Kredi Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı olmak üzere toplam 13 yurdun kapasitesi bin 400 kişi. Ayrıca, yerleşke içinde YURTKURa bağlı 500 öğrenci kapasiteli yurt ile 3 özel yurdun yapımı devam ediyor.
     Mevcut özel yurtlardan ikisi gelecek akademik yılda hizmete sunabilecek şekilde kapasitelerini iki katına çıkarıyor. İlçede ev kiralarının 300-400 lira olmasından dolayı öğrenciler rahatlıkla ev de kiralayabiliyor. TOKİ birinci ve ikinci etap konutlarının tamamlandığı ilçede üçüncü etap inşaat kısa sürede başlayacak.
     Gedizde, Belediye Kültür Merkezi, spor salonu, Şehir Stadı, çim ve toprak futbol sahaları, halı sahalar, Murat Dağı Kızılay Kampı İzcilik Tesisleri, Murat Dağı Kaplıcaları, Ilıca Kaplıcaları, kamping alanları, termal aqua park, kapalı havuzlar, apartlar, yürüyüş ve spor alanları, çay bahçeleri ve kapalı spor tesislerinden öğrenciler günün her saatinde yararlanabiliyor.
     Yüksekokulu içinde inşaatı devam eden halı saha, basketbol sahası ve tenis kortundan oluşan spor kompleksinin eylül ayında faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.
     Belediye tarafından Adnan Menderes Kültür Parkı ve festival alanının sosyal ve kültür alan projesi kapsamında imarı için çalışmalar sürdürülüyor.
     İlçede 14 uzman tabip, 7 pratisyen tabip, 4 diş tabibi, 57 hemşire ve ebe, 4 sağlık memurunun görev yaptığı 125 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi, Verem Savaş Dispanseri, ilçe merkezinde iki, belde ve köylerde 12 olmak üzere toplam 14 toplum sağlığı merkezi, belde ve köylerde toplam 26 adet sağlık evi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunuyor. Yapımı devam eden Gediz Devlet Hastanesi binasının modern yapısı ve teknolojik donanımıyla bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu 2012 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER