DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Ağrıda Yazıcı Ovasında incelemelerde bulundu


AĞRI (A.A) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, Yazıcı Ovası Sulama İnşaatındaki çalışmaları incelemek üzere Ağrıya geldi.
     Gerek, Proje İnşaat Daire Başkanı Ali Kılıç, Jeoteknik Hizmetler ve Yer Altı Suları Daire Başkanı Ali Faruk Öztan, İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Fikret Kasalak, Sulama ve Drenaj Şube Müdürü Muharrem Özdemir, 8. Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Şahna, Proje ve İnşaat Şube Müdürü İnci Ada Ağrıda, DSİ tarafından yapılan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
     DSİ Ağrı 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlundan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Yazıcı Ovası Sulama İnşaatını gezdi.
     DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin bitmesiyle Ağrıda 25 bin hektar arazinin suyla buluşacağını söyledi.
     Sulamanın Ağrı için büyük bir proje olduğunu belirten Gerek, şunları kaybetti:
     Projenin yöreye çok büyük bir faydası olacak. Arazinin 2 bin hektarlık bölümünü sulamaya açtık. Sulama sayesinde çiftçi yoncayı ikinci kez biçmeye başladı. Bu tamamen sulama ile ilgili olan bir şey. Vatandaşlarımız bu durumdan memnun olduklarını söyledi. Ağrı için çok önemli olan bu projenin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Yapılan bu çalışmaların hem kurumumuza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
     Heyet sulama kanalları ve filtre istasyonlarını gezerek yapılan işler hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir : Metin Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER