DÜde Bir Aradayız

DÜde Bir Aradayız-Anılar ve Deneyimler söyleyişi -DÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köse: On yıl önce lösemi tedavisi gören aileleri bir araya getirmek için çalışmalar yapıyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde Bir Aradayız-Anılar ve Deneyimler söyleşisi düzenlendi.
     DÜ Tıp Fakültesi Dekanlığınca hasta yakını, hasta ve hastane çalışanları arasındaki resmiyeti kaldırmak ve ilişkilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu yılın ilk söyleşinin konuğu lösemi hastası Yusuf Kaya (6) ile anne ve babası oldu.
     DÜ Çocuk Hastanesi Lösemili Çocuklar Kliniği sorumlusu Prof. Dr. Murat Köse, söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, klinikte tedavi gören çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Prof. Dr. Köse, bu kapsamda tedavisi süren çocukların hastane, doktor ve diğer sağlık personeline karşı sempatilerini artırmak için bazı şenlik ve sinema günleri düzenlediklerini ifade ederek, Sosyal kuruluşların dikkatini çekmek için onlarla Lösemi Gününde de şenlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Ayrıca on yıl önce lösemi tedavisi gören aileleri bir araya getirmek için çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Lösemi hastası Yusuf Kayanın annesi Funda Kaya ise hastane çalışanlarından memnun olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:
     Çocuklar uzun süre oda ortamında kaldıkları için bir süre sonra sıkılabiliyorlar. Bilgisayarda oyun oynamaları için bir oda olması iyi olurdu. Daha önce oğlumun tedavi gördüğü İstanbuldaki hastanede mutfak vardı. Orada çocuklarımıza yemek yapma imkanı buluyorduk. Burada da öyle bir imkan sağlanırsa memnun oluruz. Çocuklarımızla yatıp, onlarla kalkıyoruz. Onlarla gülüyor, onlarla üzülüyoruz. Onların durumu iyiyse biz de iyi, kötüyse biz de kötüyüz. Böyle bir ruh hali içindeyiz. Üç aydır çocuğumla birlikte klinikteki odadan dışarı çıkmadım. Hastanede çocuklarımızın sağlıklarının iyi olduğu dönemlerde diğer annelerle oturup çay içebileceğimiz ve dertleşebileceğimiz bir oda veya mutfak olması iyi olurdu.
     Bir Aradayız-Anılar ve Deneyimler söyleşilerinin her çarşamba günü ayrı bir konu ve konukla süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber DÜde Bir Aradayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER