DÜde 6. Ulusal ÜSİMP Kongresi

DÜde 6. Ulusal ÜSİMP Kongresi -ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest: "Türkiyenin temel yarası olan cari açığı önleyebilmek için katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerekir"


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinde (DÜ) 6. Ulusal Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Kongresi yapıldı.
     DÜ konferans salonunda düzenlenen kongrede konuşan (ÜSİMP) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Türkiyenin temel yarası olan cari açığı önleyebilmek için katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini vurguladı.
     USİMP olarak teknoloji ithal eden bir yapıdan, teknoloji ihraç eden bir yapıya dönüştüklerini belirten Serbest, bu sürece katkı vermek amacıyla farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemek istediklerini söyledi.
     Serbest, bilim ve teknoloji ortamının içinde olmak istediklerini ifade ederek, "Bizim artık sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı bilmemizin getirdiği bir avantaj var. Çünkü hem üniversite hem de sanayi ile iç içeyiz" dedi.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise DÜnün kısa zamanda hızlı gelişme gösteren genç ve dinamik bir üniversite olduğunu anlattı.
     "Eğitim, araştırmak ve topluma hizmet, ana görevlerimizden birisi" diyen Şerifoğlu, yörenin toplumsal kalkınmasına katkı veren projelere açık olduklarını dile getirdi.
     Şerifoğlu, "Yerel kaynağımız Yığılca Arısı ile ilgili kadınlara eğitimler vererek onları girişimciye dönüştürdük. Gençleri bu değerli kaynağa karşı bilinçlendirme ve teşvik etme çalışmaları yaptık. Bütün bu çalışmalar sayesinde 2011 yılında Avrupa Girişimcilik Ödülünü kazandık" diye konuştu.
     Fikir alışverişinin yapıldığı kongrede Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Başkanı Dr. Fikret Yücele ÜSİMP onur ödülü verildi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber DÜde 6. Ulusal ÜSİMP Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER