Dumlupınar Üniversitesinde müzecilik paneli

Dumlupınar Üniversitesinde müzecilik paneli


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) müzecilik konulu panel yapıldı.
     DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, Fen Edebiyat Fakültesindeki panelde, Seyitömer Höyüğü kazısından çıkan eserlerin sergilendiği DPÜ Arkeoloji Müzesinin, Türkiyede üniversiteler bünyesindeki ilk müze olduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Bilgen, bu müzenin hem üniversite hem de Seyitömer Höyüğü kazısının tanıtılması, eserlerinin sergilenmesi ve Kütahyanın geçmişinin yeni bir müzeyle tanıtılması bakımından çok yararlı olduğunu belirtti.
     Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün de 1980li yıllardan sonra Türkiyede müzeciliğin çok geliştiğini, çok sayıda müze açıldığını söyledi.
     Müzenin kültürel bir olgu olduğunu ve bunun öneminin kavranmasının gerektiğini ifade eden Türktüzün, İllerde müze sayısı fazla olmalı. Neden müze şart- Çünkü toprağın altından çıkardığımız eserleri insanlara göstermek, tanıtmak, korumak durumundayız. Müzecilik, sergileme ve depolama olmak üzere iki kısımdan oluşur. Depolar koruma açısından çok önemlidir dedi.
     Öğretim elemanları Canan Okal ve Bayram Uygun ise DPÜ Arkeoloji Müzesi ile ilgili çalışmalar, müzede sergilenen eserler ve korunması gereken tabiat varlıkları konularında sunumlar yaptı.
     (HŞ-SDT-DA)
<< Önceki Haber Dumlupınar Üniversitesinde müzecilik paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER