Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser Kayseride:

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser Kayseride: -Avrupa piyasasının büyümediği bir dönemde küresel olarak ihracatınızı geliştirirken yine de bir ayağınızı Avrupada tutuyor olmanız, küresel rekabet edebilirliğinizi de olumlu yönde


KAYSERİ (A.A) - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Kayseriden Avrupaya ihracat yapan işletmelerle ilgili olarak, Avrupa piyasasının büyümediği bir dönemde küresel olarak ihracatınızı geliştirirken yine de bir ayağınızı Avrupada tutuyor olmanız, küresel rekabet edebilirliğinizi de olumlu yönde etkiliyor dedi.
     Raiser, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilk kez geldiği Kayserinin önemli bir kent olduğunu belirterek, hakkında çok şey yazılan bu kenti kendi gözleriyle görmek istediğini ve potansiyeli hakkında bilgi almayı amaçladığını söyledi.
     Farklı ülkelerin kalkınmalarının nasıl gerçekleştiğine bakıldığında, en süratli ekonomik büyümenin küçük işletmelerde görüldüğünü vurgulayan Raiser, bunların da kısa sürede büyük işletmelere dönüştüğünü kaydetti.
     Kayserideki işletmelerin Anadolu Kaplanları olarak anıldığını anımsatan Raiser, şöyle konuştu:
     Kayserideki işletmelere baktığımızda ki, bunlar Anadolu Kaplanları olarak da anılıyor, bazıları 20 sene önce küçük işletme olarak başlayıp, şu anda oldukça büyük işletmelere dönüşmüşler ve süratle bir büyüme kaydetmişler. Diğerleri ise şu anda bahsettiğimiz süratli büyümeyi gerçekleştirmekte ve büyük işletme olma aşamasındalar. Dolayısıyla bütün bunları gözlemlemek, Kayserinin geleceği ve büyümesi anlamında beni çok iyimser düşüncelere sevk etti.
     Kayseride ziyaret ettiği bazı iş adamlarının, Avrupaya ihracat yaparak rekabeti öğrendiklerini aktardığını anlatan Raiser, Ziyaret ettiğim pek çok işletme, Avrupaya ihracat yaparak küresel anlamda rekabet etmeyi öğrendiğini söyledi. Bu çok doğru. Çünkü siz Avrupaya ihracat gerçekleştirdiğinizde orada bu işlerin nasıl yapılacağına dair işin püf noktalarını öğrendikten sonra Orta Doğuda ve dünya piyasalarında rekabet edebilirliğinizi artırıyorsunuz ve hele Avrupa piyasasının büyümediği bir dönemde küresel olarak ihracatınızı geliştirirken yine de bir ayağınızı Avrupada tutuyor olmanız, küresel rekabet edebilirliğinizi de olumlu yönde etkiliyor dedi.
     İşletmeler büyürken yeteri sayıda nitelikli iş gücüne erişim ve kadınların iş gücü piyasasına katılımı konularında sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Raiser, Bizler Dünya Bankası olarak Türk Hükümeti ile ve sizlerle birlikte çalışarak elimizden gelen desteği verip, bu anlamda katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyarız. Kayseriyi başarısından dolayı tebrik ediyorum diye konuştu.
     Vali Şerif Yılmaz da Kayserideki ekonomik gelişmeleri yakından görmek için kente gelen Raiserin, kısa sürede sanayileşen ve bunu fark ettiren Kayseriyi örnek görmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser Kayseride: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER