Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Dünya Çocuk Kitapları Haftası -Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Kocaoğlu: -Çocuklara kitap okuma zevkini aşılamalıyız


ORDU (A.A) - Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, Çocuklara kitap okuma zevkini aşılamalıyız dedi.
     Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12-18 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi.
     Hafta dolayısıyla kütüphanelerinde etkinlikler düzenleneceğini belirten Kocaoğlu, Çocuklara kitap okuma zevkini aşılamalıyız. Bu haftanın kutlanmasının amacı, çocuklara kitap okuma zevkini aşılamak, çocukların kendi kitaplığını oluşturmalarını sağlamaktır. Hafta dolayısıyla Atatürkü anma çerçevesi içerisinde, Atatürk kitapları ve çocuk kitapları sergisi düzenlenecek diye konuştu.
     Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında velilere büyük görev düştüğünü vurgulayan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
     Kitap okumak için, okuma yazma bilmek ya da bir okula gitmek gerekmemekte. Çocuklarımızı, okul öncesi çocuklar için hazırlanan, yazı karakteri az, görsel karakteri ön planda olan resimli kitapları ellettirerek, dokundurarak ve resimlerini incelettirerek okuma serüvenine başlatabiliriz. Resimli kitaplar içerisindeki hikayelerin de çocuklara okunması ile evde okuma saati kendiliğinden oluşmuş olacaktır. Çocukla başlayan bu okuma saati etkinliği bütün aileyi saracaktır. Kitaplarla başlayan hayat, çocuklarımıza başarma duygusu, iyilik yapma, ahlaklı bir yaşam, sosyal ilişkilerde başarılı olma ve hayatı yorumlama yeteneği kazandıracak ve sizin çocuk yetiştirme tutumunuzu kolaylaştıracaktır.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Kitapları Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER