Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiyede

Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiyede -Ralli kapsamında Almanyadan 15 araçla yola çıkan Türk takımı, Türkiyeye geldi


EDİRNE (A.A) - "Dostluk ve Barış Rallisi" kapsamında, Almanyanın Oberstaufen kentinden, 27 Nisanda 15 araçla yola çıkan Türk takımı, Türkiyeye ulaştı.
     Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunelin de yer aldığı Türk takımını, Kapıkule Sınır Kapısında Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan karşıladı.
     Sunel, 25 ülkeden 800 kişinin 350 araçla katıldığı ralliyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 bin kilometrelik etabın üçte ikilik kısmının Türkiyede geçtiğini söyledi.
     Vali Yardımcısı Özkan da rallinin Türkiyenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Güzel grubu kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Önemli olan grubun Türkiyeden çıkış yapana kadar tüm vatandaşlarımızın rallinin amacına uygun olarak destek vermeleri. Bu yıl 8incisini gerçekleştiriyorlar. Devamının gelmesini arzuluyoruz" dedi.
     Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin ise Avusturya, Slovenya, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristanı geçerek Türkiyeye geldiklerini söyledi.
     Serin, Türkiye güzergahının tamamlanmasının ardından İskenderundan feribotla İsraile geçeceklerini, Filistin ziyareti sonrası rallinin 18 Mayısta Ürdünde tamamlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER