Dünya Dostluk ve Barış Rallisi

Dünya Dostluk ve Barış Rallisi -Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosu Sunel, Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Serin ile bazı sporcular Tokat Valisi Taşkeseni ziyaret etti


TOKAT (A.A) - Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin ile bazı sporcular Tokat Valisi Mustafa Taşkeseni ziyaret etti.
     Dünya Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında Tokata gelen Sunel ve Serin, sporcularla Vali Taşkesene ziyarette bulundu.
     Burada konuşan Sunel, rallinin Türkiyenin tanıtımına hizmet ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
     "12 gün boyunca Türkiye üzerinde dolaşıyoruz. Turistlerin daha az gitti yerlere gidiyoruz, Tokat gibi, Ordu gibi. Ülkemizin gizli hazinelerini, misafirperverliğini yabancı kamuoyuna duyurma imkanımız oluyor. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu rallinin iki tane amacı var. Birincisi ülkemizin tanıtımı, 20 ülkeden 700 sporcu var. Bunlar daha sonra bizim kültür elçimiz oluyorlar. Bu rallinin çeşitli hayır işleri var. Gidilen yerlerde ileriye dönük iş birliği adımları atılıyor. Bu 300 araç Ürdünde geliri Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Birleşmiş Milletlere devredilecek."
     Taşkesen de "Almanyadaki yurttaşlarımızın organize ettiği uluslararası bir ralli. Yaklaşık 300 araç ve 700 sporcu bulunuyor. Bugüne kadar 10 ülkeyi gezmişler. Bu ralli Ürdünde sona erecek. Zile ve Tokatı da görmüş oldular. Bu ralli içinde çeşitli yarışmalar da var" dedi.
     Vali Taşkesen, daha sonra Fırat Sunelin otomobilinin direksiyona geçerek bir süre kullandı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER