4. Üniversiteler Bölge Toplantısı

4. Üniversiteler Bölge Toplantısı -YÖK Başkanı Çetinsaya: "En büyük hedefimiz niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeyle devam ettirmektir"


İZMİR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "En büyük hedefimiz niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeyle devam ettirmektir" dedi.
     Çetinsaya, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Üniversiteler Bölge Toplantısı kapsamında İzmirdeki üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
     Yükseköğretim alanında hızlı bir büyüme yaşandığını belirten Prof.Dr. Çetinsaya, ülkenin sosyal ve nüfus yapısı, Türkiyenin 2023 hedefleri ve küresel dünyanın dinamikleri açısından bakıldığında bu büyümenin gerekli olduğunu ifade etti.
     "En büyük hedeflerinin niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeyle devam ettirme olduğunu" belirten Çetinsaya, bu konuda öğrencilerin şikayet ve önerilerinin kendileri için önem taşıdığını kaydetti.
     Uluslararasılaşmaya da büyük önem verdiklerini söyleyen Çetinsaya, "Bunun en önemli boyutu öğrenciler. Sizin daha fazla yurt dışına çıkmanız. Mevlana ve Erasmus gibi öğrenci hareketliliğinin yanı sıra diğer ülkelerden üniversite öğrencilerinin Türkiyeye gelmesi de çok önemli. Daha çok uluslararası öğrenciyi Türkiyeye ve İzmire çekmek için çalışmalar yapıyoruz."
     Çetinsayanın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 4. Üniversiteler Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER