Dünya Ebeler Günü

Dünya Ebeler Günü -İnönü Üniversitesinde program düzenlendi


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü "Dünya Ebeler Günü" dolayısıyla program düzenledi.
     Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları, Doç. Dr. Ali Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Malatya Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından müzik dinletisiyle başlayan programda konuşan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, ebeliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, Türkiyedeki ebelik mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak ve hak ettiği yere gelmesi için gayret gösterdiklerini belirtti.
     Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aksoy Derya da ebeliğin tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak ilerlediğini ifade ederek, günümüzde bilim ve sanatı birleştiren, etik değerler üzerine temellenmiş profesyonel bir disiplin olarak ebeliğin sağlık alanındaki yerini aldığını söyledi.
     Özellikle gelişmiş ülkelerde, ebeliğin toplum saygınlığını kazanmış bir meslek grubu olduğunu kaydeden Derya, kadınlara, ailelere bütüncül sağlık bakım hizmeti vermeyi kendilerine ilke edinene ebelerin, sağlık hizmetlerinin büyük bir bölümünü kapsayan, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakımın sağlanması, anne-çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde en önemli sağlık insan gücünü oluşturarak, toplum içerisindeki saygınlığını sürdürdüğünü vurguladı.
     Programda, 2012 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Ebesi" seçilen Ebe Selvihan Ateş, ebelik mesleğindeki tecrübelerini paylaştı. Ayrıca ebe Asude Oflaz, "Kadına Şiddet Doğumda da Var" başlıklı bir konferans verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Dünya Ebeler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER