Dünya Engelliler Günü etkinliği

Dünya Engelliler Günü etkinliği -Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen: -Engellilerimize iş ve eğitim olanağı sağlayarak toplumun birer parçası olduklarını tümüyle gördüğümüz zaman, Engelliler Günü diye bir güne de gerek kalmayac


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Engellilerimize iş ve eğitim olanağı sağlayarak toplumun birer parçası olduklarını tümüyle gördüğümüz zaman, Engelliler Günü diye bir güne de gerek kalmayacaktır dedi.
     Muratpaşa Belediyesince Engelliler Koordinasyon Merkezinde Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Altı Nokta Körler Derneği, Sakatlar Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, dernek temsilcileri, engelli bireyler ve ailelerinin katıldığı program, yoğun ilgi gördü.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, etkinlik alanında, engelli çocuklarla tek tek ilgilendi. Engelli çocukların aileleriyle sohbet eden Evcilmen, yatığı konuşmada, engelli çocukların kazandığı becerilerin kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. Evcilmen, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Gelişmiş ülkelerin gelişmişlik kriterleri arasında engellilerine verdiği önem, ilk sıralarda gelmektedir. Engellilerimize iş ve eğitim olanağı sağlayarak toplumun birer parçası olduklarını tümüyle gördüğümüz zaman, Engelliler Günü diye bir güne de gerek kalmayacaktır dedi.
     Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural ise engellilerin günlük hayatta karşılaştıklarını engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Rahim Esgi, Muratpaşa Belediye hizmet binasında yapılan çalışmaları örnek göstererek, yetkililere teşekkür etti.
     Programda Antalya Engelliler Sanat Evi korosu müzik dinletisi sundu. Programda konuklara yemek ve aşure ikram edildi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER