Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası -AK Parti Çanakkale milletvekilleri Daniş ve Kaşdemir, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla ortak mesaj yayımladı.
     Daniş ve Kaşdemir, engellilerin sorunlarının çözümü ve sosyoekonomik hayatta önlerindeki engellerin kaldırılmasının herkesin en önemi görevleri arasında yer aldığını bildirdi.
     Toplumun yüzde 12 gibi önemli bir kısmını oluşturan engellilerin ülke sosyoekonomik yaşamına katılımlarının sağlanması ve bu yolda önlerindeki fiziki engellerin kaldırılmasının gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergelerinden birini oluşturduğunu anlatan Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:
     Özellikle sosyal yaşama engelsiz bir biçimde katılabilmelerini sağlamak kentimizin tüm yöneticilerinin bir numaralı gündem maddelerinden olmalıdır. Engelli vatandaşlarımız ne yazık ki AK Parti hükümetleri ülkemiz yönetimine gelene kadar, birçok alanda unutulmuş ve hizmet noktalarında göz ardı edilmişlerdir. Ülkemizin makus talihi AK Partimizin iktidara gelmesiyle birçok alanda değiştiği gibi, engelli kardeşlerimiz için de ciddi değişimlere uğramıştır. Ülkemizde onurlu yaşam mücadelelerini sürdüren engelli vatandaşlarımız için en büyük destek ve kanun değişiklikleri çok şükür ki bizlere nasip olmuştur. Yaşamın her alanında engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılığın geliştirilmesi için gerekli yasal değişiklikler yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.
     (BYR-DOĞ)
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER