Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası

Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası -Erzurumda düzenlenen şampiyona altıncı gün müsabakalarının ardından sona erdi -Slope stil kategorisinde ilk kez yarışmak için hazırlanan Türk sporcu Akif Berk Mutlunun, antrenman sırasında


ERZURUM (A.A) - Erzurumda düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası, altıncı gün müsabakalarının ardından sona erdi.
     Palandöken Kayak Merkezinde yapılan şampiyonanın son gününde slope stil kategorisinin eleme ve final yarışları yapıldı.
     Slope stil müsabakasında ilk kez yarışmak için hazırlanan Türk sporcu Akif Berk Mutlu, antrenmanda havada dengesini kaybederek yere düşünce kolu kırıldı.
     Yarışlarda, bayanlarda Kanadadan Laurie Blouin birinci, Fransadan Chloe Sillieres ikinci, İsviçreden Celia Petrig üçüncü oldu.
     Erkeklerde ise birinciliği Kanadadan Tyler Nicholson, ikinciliği İsviçreden Lucien Koch, üçüncülüğü İsviçreden Jonas Boesiger elde etti.
     Slope stil kategorisinin resmi antrenmanlarında havada dengesini kaybederek sırtının üzerine düşen Hollandalı Jeremy Gerritsen de ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Gerritsenin, kontrol amaçlı müşahede altında tutulduğu öğrenildi.
     Yarışların ardından dereceye giren sporculara madalyaları törenle verildi.
    
     -Büyük bir şanssızlık yaşadım-
    
     Pistte yaklaşık 40 metre sürüklenerek sol kolu kırılan Türkiye Milli Takımı sporcusu Akif Berk Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlar öncesi büyük şanssızlık yaşadığını söyledi.
     Hayatında ilk defa slope stil kategorisinde yarışmak için hazırlandığını, daha önce yaptığı antrenmanlarda hiç düşmediğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:
     Daha önce yaptığım antrenmanlar çok başarılıydı. Yarışlardan önce yaptığımız son antrenmanda ise küçük rampaları başarıyla atladım ve son rampayı atlarken havada dengemi kaybedip 180 derece dönerek sırtımın üstüne düştüm. Yaklaşık 40 metre sürüklendim. Düşerken inşallah bir şey olmaz diye dua ettim. O anda neler hissettiğimi bile hatırlamıyorum. Düşünce o anda panik yaptım ve kolumu yere koyunca kolumda kırık ve çatlak meydana geldi. Belki düşmeseydim rakiplerime iyi bir göz dağı verebilirdim. Büyük bir şanssızlık yaşadım. Kolum iyileşince kaldığım yerden tekrar antrenmanlara başlayacağım.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER