Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası -Muğla Vali Yardımcısı Kurt: -Ormanlar sadece insanların değil, tabiattaki bütün canlıların yaşam alanı


MUĞLA (A.A) - Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında 75. Yıl Fen Lisesinde düzenlenen törende öğrenciler, engelliler, protokol üyeleri ve askerler fidan dikti.
     Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğlanın yüzde 68inin ormanlarla kaplı olduğunu, orman varlığını korumak için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Muğla halkının ormanları koruma konusunda bilinçli olduğuna işaret eden Kurt, Ormanlar sadece insanların değil, tabiattaki bütün canlıların yaşam alanı. Tabiatta var olan tüm canlıların beslenmesi, yaşaması için ormanlar büyük önem taşıyor dedi.
     Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ise Muğlanın orman varlığı açısından dünya ortalamasının iki katına sahip olduğunu kaydetti. Orman yangınları ile mücadelede son yıllarda önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Yıldırım, vatandaşların orman yangını konusunda bilinçlenmesinin etkili olduğunu vurguladı.
     Konuşmaların ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Törende 75. Yıl Fen Lisesi bahçesine Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Müftüsü Hasan Başiş, engelliler, öğrenciler ve İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan askerler tarafından fidan dikildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER