Dünya Sosyal Hizmet Günü

Dünya Sosyal Hizmet Günü -Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şube Başkanı Toksöz: -Toplumsal sistemde itilmiş ve kakılmışlarla onlara hizmet vermeye çalışan emekçilerin günü


ANKARA (A.A) - Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şube Başkanı Fatih Toksöz, Dünya Sosyal Hizmet Gününün yoksulların, ezilenlerin, dışlananların, ötekileştirilenlerin, yaşlı, çocuk engelli gibi dezavantajlı grupların kısacası toplumsal sistemde itilmiş ve kakılmışlar ile onlara hizmet vermeye çalışan emekçilerin günü olduğunu bildirdi.
     Toksöz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Ankara Şubesinde düzenlendiği basın toplantısında, mevcut kamu kurumları içinde en dezavantajlı konumda sosyal hizmet çalışanlarının yer aldığını belirtti.
     Yoksul ve dezavantajlı toplum kesimlerine hizmet verdikleri için ekonomik ve sosyal hakları da müracaatçıları gibi kolayca göz ardı edilebildiğini ifade eden Toksöz, sosyal hizmet çalışanlarının, sessiz çoğunluğun sesi ve toplumun vicdanı olmak için çabaladığını dile getirdi.
     Toksöz,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca planlanan ve yürürlüğe konulan hizmetlerdeki değişim ve dönüşüm sosyal hizmetin temel değerlerini, etik ilkelerini, felsefesini ve mesleğin uygulayıcıları sosyal hizmet uzmanlarını ve bütün meslek gruplarını yok saymaktadır şeklinde konuştu.
     Sosyal hizmet çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarındaki kayıplara dikkati çeken Toksöz, idarecilerin kendilerini iç rekabete sürüklediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Dünya Sosyal Hizmet Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER