Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu

Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Brown: -ABD Kentucky eyaletinde yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına ilgili desteği vermeye hazırız


BURSA (A.A) - Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Robert Brown, ABD Kentucky eyaletinde yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına ilgili desteği vermeye hazırız dedi.
     Merkezi ABDde bulunan Dünya Ticaret Merkezi Kentucky eyaleti yetkilileri, Bursayı tanımak ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa Girişimci İşadamları Derneğini (BUGİAD) ziyaret etti.
     Brown, burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıl Türkiyeye yapmayı düşündükleri geniş kapsamlı iş gezisi çerçevesinde, ön inceleme yapmak üzere Bursaya da geldiklerini söyledi.
     Brown, Bursanın ekonomik yapısı, ekonomik teşvikler, altyapı projeleri, yatırım imkanları gibi konularda bilgiler almak istediklerini belirterek, Bursa ile Kentucky eyaleti arasında ticaretin geliştirilebileceği noktaları görmek adına geldik. Kentucky eyaleti ülkenin Detroit gibi sanayi şehirlerine çok yakın konumda bulunmakta ve ticaret için önemli avantajlar sunmaktadır. Bizler ayrıca ABD Kentucky eyaletinde yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına ilgili desteği vermeye hazırız. Kendileri Kentuckye geldikleri zaman Dünya Ticaret Merkezinde yetkililerle görüşerek, doğru yatırımı yapma adına önemli katkılar alacaklardır diye konuştu.
     Aynı zamanda Kentuckydeki iş dünyasına Bursayı anlatacaklarını söyleyen Brown, Bursaya yatırım yapmaları için teşviklerde bulunacağız. ABD olarak ileri ve yüksek teknolojide otomobil üretimi yapıyoruz. Bursanın otomotiv konusunda Türkiye için önemli bir şehir olduğunu gördük ifadelerini kullandı.
     BUGİAD Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethullah Özkara ise Kentucky heyetine BUGİADın yapısı, kuruluş amacı, yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. BUGİADın yıl içinde yurt dışından birçok misafir ağırladığını belirten Özkara, Bu karşılıklı ziyaretlerle dünyaya entegre bir SİAD olduk. Üyelerimiz daralan ülke pazarından dünyaya açılım içindeler. Çatı kuruluşumuz TUSKONun dünya ticaret köprüleriyle ve iş gezileriyle bu açılımı gerçekleştiriyoruz dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER