Türk bayrağı için pedal çevirdiler

Türk bayrağı için pedal çevirdiler -Siverekten bisikletle yola çıkan bir grup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakam Erkaldan aldığı Türk bayrağını Şanlıurfada Vali Güvençe teslim etti (Fotoğraflı-


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekten bisikletle yola çıkan bir grup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakam Hamza Erkaldan aldıkları Türk bayrağıŞanlıurfada Vali Celalettin Güvençe teslim etti.
     Siverek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle uğurlanan milli bisikletçi, Siverek Bisiklet Takımı kaptanı ve aynı zamanda ilçede polis memuru olarak görev yapan Zafer Gölbinar ve beraberindeki 6 kişi, yaklaşık 4.5 saat süren yolculuğun ardından kent merkezine ulaştı. Ellerinde Türk bayrağıyla konvoy oluşturan bisiklet takımı üyesi 7 kişilik ekibe yoldan geçen vatandaşlar da alkış ve kornalarla destek verdi.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile yardımcıları Oğuz Şenlik ve Aylin Kırıcı Duman da grubu valilik hizmet binası önünde karşıladı.
     Getirilen Türk bayrağını öpüp, alnına koyan Vali Güvenç, daha sonra bir süre sohbet ettiği ekibe çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Amaç birlik ve beraberlik mesajı
    
     Vali Güvenç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gençleri gerçekleştirdikleri etkinlik dolayısıyla tebrik etti.
     Söz konusu takıma daha önce aldıkları 30 bisikletle destek olduklarını aktaran Vali Güvenç, Güzel bir etkinlik oldu. Bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını temenni ediyorum. Şimdiden Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum dedi.
     Siverek Bisiklet Takımı kaptanı Zafer Gölbinar da yaklaşık bir yıl önce ilçeye tayin edildiğini belirterek, batı illerinden gelen kimi kişilerin önce bölgeye önyargıyla yaklaştığını ancak zamanla bu önyargının pozitif olarak değiştiğine tanıklık ettiğini dile getirdi.
     Faaliyetlerinde ilçedeki tüm yetkililerin destek verdiğini ifade eden Gölbinar, şunları kaydetti:
     İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha güzel işlere imza atacağız. Bugünkü temel amacımız, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesinde ilçemizdeki vatan ve millet sevgisini ve birlikteliğimizi Türk, Kürt ve Zaza sporcularımızla göstermek. Burada Türk, Kürt, Laz ve Zaza sporcularımız var. Biz biriz ve vatan sevdalısıyız.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türk bayrağı için pedal çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER