Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Sorgunlular Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü sloganıyla yürüyüş yaptı


YOZGAT (A.A) - Sorgunlular Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü sloganıyla yürüyüş yaptı
     Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediye Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen ve Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşe Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul ve daire müdürleri, Kuran kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam Kılıç, obezite ile mücadelenin tüm dünyanın sorunu olduğunu, bu yürüyüşü sürekli hale getirmeyi planladıklarını belirterek, Obezlik, bir çok hastalıktan daha tehlikelidir. Sağlıklı bir toplum olmak istiyorsak günde en az yarım saat yürümeli, abur cubur yiyeceklerden kaçınmalı, asitli içecekler yerine doğal içecekler tercih etmeliyiz. İnsanlarımız kendisinin obez olup olmadığını vücut kitle indeksini bularak anlayabilir dedi.
     Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Şefaatli Caddesi, İlyas Arslan Bulvarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Caddesini takiben Hükümet Konağı önünde sona erdi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER