Düzcede Teknopark Gelişim Yol Haritası çalıştayı

Düzcede Teknopark Gelişim Yol Haritası çalıştayı


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinde, Düzce Teknopark Gelişim Yol Haritası Çalıştayı düzenlendi.
     Düzce Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bu çalıştayın Düzce için önemli olduğunu ve Teknoparkın inovasyon kültürü için başlangıç olacağını belirtti.
     Katılımcılara üniversite ile ilgili teknik bilgiler veren rektör Şerifoğlu, hızla gelişen bir üniversite olduklarını ve girişimcilere önem verdiklerini kaydetti.
     Şerifoğlu, bilimsel yayınlarda güçlü üniversiteler arasında olduklarını ve bu konuda 9 patente sahip olduklarını ifade ederek, sanayici ile iş birliğine değer verdiklerini ve Sağlık Bakanlığı ile yatırım gücü yüksek projeler ürettiklerini bildirdi.
     Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan da Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesinin önemine değinerek, çalışmaları beraber yürüttükleri SRI Internationalın güçlü bir kuruluş olduğunu söyledi.
     Ayan, Düzce Teknoparkın yol haritasının belirlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, bölge olarak çok şey üreterek ülkenin hedeflerine katkı sağlamak istediklerini bildirdi.
     Teknoparkın söz sahibi olabilmesi için yol haritasının belirlenmesi gerektiğini anlatan Ayan, bu konuda ellerinden gelen desteği sunacaklarını kaydetti.
     Stanford Research Institute (SRI) International üst yönetiminden Başkan Yardımcısı Dr. Stephan Ciesinski ise Düzce Üniversitesinin hem yerleşim hem de alt yapı olarak çok güzel olduğunu belirterek, Üniversite, Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin arasında önemli bir pozisyonda bulunuyor. Teknopark Düzce için bir avantajdır. Bu bölgeye büyük avantaj sağlayacak diye konuştu.
     Çalıştay, daha sonra katılımcılara iş birliği çerçevesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmesiyle devam etti.
     Çalıştaya, Uluslararası Teknoloji Bölge Geliştirme Direktörü Dr. David W. Cheney, SRI Orta Doğu Operasyonlar Müdürü Susanta Mohapatra ve Bilim Teknoloji ve Ekonomik Gelişim Direktörü Ophelia Yeung ve SRI Türkiye Temsilcisi Bülent Yavuz ile Teknopark yönetim kurulu temsilcileri, iş adamları ve akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede Teknopark Gelişim Yol Haritası çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER