Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Elginkan Vakfı, DÜde


DÜZCE (A.A) - Elginkan Vakfı Meslek ve Teknik Eğitim Müdürü Murat Özen, Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencilerine vakfın faaliyetlerini anlattı.
     Özen, DÜ konferans salonunda yaptığı sunumda, ücretsiz kurslar, seminerler, uzaktan eğitimler hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Türkiyedeki tanıtım faaliyetlerini DÜde gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirtti.
     Öncelikli amaçlarının kültür değerlerini, örf, adet ve gelenekleri, Türkçeyi araştırmak, desteklemek, korumak, yaşatmak ve tanıtmak olduğunu kaydeden Özen, şöyle konuştu:
     Bunun yanı sıra bilim, teknoloji ve eğitim alanında faaliyetleri teşvik etmek, ülke sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu bağlamda ülkenin istihdamını artıracak eğitim faaliyetlerinde bulunmak için eğitim kurumları açmak ve işletmektir.
     Bugüne kadar 51 bin 268 öğrenciye eğitim verdiklerini vurgulayan Özen, bakanlık onaylı eğitime ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.
    
     -Dünya Sosyal Hizmet Günü-
    
     Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Düzce Şube Başkanı Cemal Yılmaz, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında her yıl mart ayının üçüncü salı gününün Dünya Sosyal Hizmetler Günü olarak kutlandığını belirterek, Yoksulların, ezilenlerin, dışlananların, ötekileştirilenlerin, yaşlı, çocuk, engelli gibi dezavantajlı grupların, kısacası bugünkü toplumsal sistemde itilmiş ve kakılmışlar ile onlara hizmet vermeye çalışan emekçilerin günüdür ifadelerini kullandı.
     Kamu kurumları arasında en dezavantajlı konumdakilerin sosyal hizmet çalışanları olduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yoksul ve dezavantajlı toplum kesimlerine hizmet verdikleri için ekonomik ve sosyal hakları da müracaatçıları gibi kolayca göz ardı edilebiliyor. Diğer kamu kurumlarında kısmen de olsa uygulanan tazminat, fazla mesai, yıpranma payı gibi yan ödemelerden yararlanmadıkları gibi herhangi sosyal hakları da bulunmuyor.
     Sosyal hizmet emekçileri büyük bir özveriyle birçok kamu çalışanının bile kaldıramayacağı ağır sorumlulukları, sınırlı olanaklarla gece gündüz demeden müracaatçılara hizmet vermektedir.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER