Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Türkiye Kamu-Sen İl temsilciliği Başbakan Erdoğana 5 bin 500 dilekçe yolladı


DÜZCE (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Düzce temsilciliği üyeleri postane önünde basın açıklaması yaparak, döner sermaye ve memur emeklilerinin sıkıntılarının yazılı olduğu 5 bin 500 dilekçeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğana gönderdi.
     Grup adına açıklama yapan İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, Türkiye-de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dramın geldiğini söyledi.
     Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaşla emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar olduğunu aktaran Bahadır, şunları söyledi:
     "Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dâhil edilmemektedir. Yapılan bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımaması, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında büyük bir uçurumun oluşmasına neden olmaktadır.
     Bir memur çalışırken aldığı maaşın ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir. Bu nedenle, devlete yıllarca hizmet etmiş memurların emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları acı bir kader haline gelmektedir."
     Adalet istemek için toplandıklarını ve hiçbir memurun emekliliğinin sefalete dönüşmesini istemediklerini ifade eden Bahadır, memurun aynı şartlarda çalışan bir işçiye nazaran yarı yarıya daha az emekli maaşı aldığını belirtti.
     Ülke genelinde gerçekleştirdikleri kampanyanın büyük ses getirdiğini vurgulayan Bahadır, "Kısa zamanda yüz binlere ulaşan dilekçe sayısı, bugün itibarı ile ülke genelinde 500 bini aşmış durumdadır. Bizde Düzceden topladığımız yaklaşık 5 bin 500 dilekçeyi Başbakanlığa göndermek üzere toplandık" diye konuştu.
     Grup, basın açıklamasının ardından dilekçelerini Başbakana göndermek için postaya geçti.
    
     -DÜ Rektörü Şerfioğlu öğrencilerle biraraya geldi-
    
     Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğrencilerle biraraya geldi.
     Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Şerifoğlu, 6 yılda çok işler yaptıklarını belirterek "Türkiyenin dört bir yanından öğrenciler tarafından tercih edilen, yurt dışından öğrencilerin eğitim için geldiği bir üniversiteyiz" dedi.
     Her alanda hesap veren üniversite konumunda olduklarını dile getiren Şerifoğlu, her 6 ayda tüm paydaşların katılımı ile hesap veren, kamu harcamalarının nerelere aktarıldığını söyleyen tek üniversite olduklarını vurguladı.
     Şerifoğlu, öğrencilere hitaben sürdürdüğü konuşmasında, "Sizler emekleyen bir zamanda üniversitemize geldiniz. İnşallah buradan güzel anılar ile ayrılırsınız. Ülkemiz adına yaptığınız güzel işlerde bizim ve üniversitemizin göğsünü kabartırsınız" diye konuştu.
     Rektör Şerifoğlunun konuşmasının ardından öğrenciler dilek ve şikayetlerini kendisine aktardı.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER