Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -93. Yılında Milli Egemenlik Paneli


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinde (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından, 93. Yılında Milli Egemenlik Paneli düzenlendi.
     Panel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Gençin "Saltanattan Ulusal Egemenliğe Türkiye" konulu sunumuyla başladı.
     Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Özdiş, Kurtuluş Savaşı sürecinde egemenlik mücadelesini anlatarak, 23 Nisan 1920nin Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından olduğunu söyledi.
     Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Özcan ise "Türkiye Edebiyatında Milli Egemenliğin Anlamı Üzerine Düşünceler" konulu sunumunda milli egemenlik, milli hakimiyet kavramları ve milli egemenliğin tehlikeye düştüğü dönemlere değindi.
    
     -2. Geleneksel Kutlu Doğum Programı-
    
     Düzce Üniversitesi (DÜ) Öğrenci Konsey Başkanlığınca 2. Geleneksel Kutlu Doğum Programı düzenlendi.
     Konferans salonundaki program Kuran-ı Kerim okunması ile başladı, kutlu doğum ve kardeşlik temalı sinevizyon gösterisiyle devam etti.
     Öğrenci Konseyi Başkanı Sabri Sağlık, ikinci kez Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Biz bu kutlu doğum etkinliklerini geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah seneye vizyonumuzu genişleteceğiz, bir günle kalmayacağız. Sadece kampüste değil, ilçe kampüslerinde de kutlu doğum etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Üniversitemiz var oldukça kutlu doğum etkinlikleri devam edecektir" şeklinde konuştu.
     İl Müftü Yardımcısı Ahmet Büyükgül ise insanların terör ve işkenceyle insan onuruna yakışmayacak hal ve hareketlerle karşılaştığını belirterek, "Bunların tek çözümü Peygamber Efendimizin ahlakından, izinden ayrılmamamız. Müslüman, tarif edilirken elinden ve dilinden emin olunan kişi olduğu belirtilir. Bizim de insanlığımızı, Müslümanlığımızı bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Efendimizi daha iyi anlamalı, yetiştireceğimiz nesilleri de ona uygun yetiştirmeliyiz" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER