Düzköyde 129 kız öğrenci gençlik kampında

Düzköyde 129 kız öğrenci gençlik kampında -Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gençlik Kampları projesi kapsamında Trabzonun Düzköy ilçesine gelen öğrenciler, 8 gün boyunca spor ve kültürel aktivitelere katı


TRABZON (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan Gençlik Kampları projesi kapsamında Trabzonun Düzköy ilçesine gelen 129 öğrenci kampa girdi.
     Türkiyenin çeşitli illerinden Trabzona gelen 16-22 yaş arasındaki kız öğrenciler, Düzköy ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki bin 600 rakımlı Düzköy Yayla Kentinde buluştu.
     Kampı ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık, projenin devletin gençlere verdiği önemin en somut göstergesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Ülkemizin dört bir yanından gelen ve yürekleri Türkiye sevgisiyle dolu gençlerin birbiriyle kaynaşması ve tanışmasına katkı sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etmek istiyorum. Trabzonda ve Doğu Karadenizde çok çeşitli yayla kentlerimiz var. Buralara dünyanın dört bir köşesinden insanlar gelerek, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediyor ve tatil yapıyorlar. Sizler de buralarda hem ilimizin güzelliklerini göreceksiniz hem de kaynaşacaksınız. Ülkemizin zenginliğini ve çeşitliliğini daha 16 yaşında tanıma fırsatı bulacaksınız.
     Kampta yapılacak arkadaşlıkların ömür boyu süreceğine işaret eden Vali Kızılcık, Ömrünüz boyunca burada yaşadıklarınızı, burada okuduklarınızı ve edindiğiniz tecrübeyi unutmayacaksınız. Ülkemizin birlikteliğine ve gücüne güç katacaksınız dedi.
     Kamp liderlerinden yapılacak etkinlikler hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, öğrencilerin konaklayacağı bungalovlarda incelemelerde bulundu.
     Bazı öğrencilerin rakımın yüksek olmasından dolayı üşüdüğünü ve battaniye ile gezdiğini fark eden Vali Kızılcık, bordo ve mavi renklerden oluşan şalların öğrencilere dağıtılması için yetkililere talimat verdi.
     Futbol, basketbol ve voleybol sahalarını inceleyen Vali Kızılcık, daha sonra öğrencilerle birlikte kamp alanında mini golf oynadı.
     8 gün süreyle yaşamlarını burada sürdürecek olan kız öğrenciler spor etkinliklerine katılacak. Öğrenciler bunun yanı sıra Çal Mağarası, Uzungöl, Sümela, Ayasofya ve Atatürk Köşkü gibi turistik mekanları da ziyaret edecek.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Düzköyde 129 kız öğrenci gençlik kampında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER