EBSO Meclis Toplantısı

EBSO Meclis Toplantısı -EBSO Yönetim Kurlu Başkanı Yorgancılar: -Terör bitmedikçe biz sanayiciler olarak yatırım ve üretime konsantre olamıyoruz -EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi, istifa etti


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, son günlerde artan terör olaylarına dikkati çekerek, Terör bitmedikçe biz sanayiciler olarak yatırım ve üretime konsantre olamıyoruz dedi.
     EBSO eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
     Toplantıda bir konuşma yapan Yorgancılar, sanayicilerin görevinin üretmek, kişi başı geliri artırmak ve istihdam sağlamak olduğunu ifade etti.
     Artan terör olaylarına değinen Yorgancılar, birlik beraberlik sağlanmadan, vatan güvenliği olmadan kişi başına düşen gelirin hiçbir öneminin olmadığını vurguladı.
     Yorgancılar,Her gün bir şehit haberi alıyoruz. Birinin cenazesini kaldırmadan akşam haberlerinde ayrı bir şehit haberi daha alıyoruz. Bu konu mutlaka çözülmeli. Mecliste bulunan tüm partilerin bu sorunu çözme çalışmalarına başlaması en büyük arzumuz. Terör bitmedikçe biz sanayiciler olarak yatırım ve üretime konsantre olamıyoruz diye konuştu.
     ABnin borç krizi içerisinde olduğunu ve iflas eden ülkelerin Türkiye ile ticaretinin gerilediğini dile getiren Yorgancılar, Ortadoğuda da kaos ortamı olduğunu söyledi. Yorgancılar, 2013 yılının kilit ülkesinin ABD olacağını belirterek, ABD seçimlerinin bütün dünyayı etkilediğini belirtti.
     Türkiye ekonomisinin terör, küresel gelişmeler ve dış politika üçgeninde sıkıştığı görüşünü aktaran Yorgancılar, şöyle devam etti:
     Önümüzdeki yıl 80-90 ülkede seçim olacak. Mevcut küresel krizin seçim ekonomileri ile nasıl bir yola gireceğini hep birlikte göreceğiz. Söz konusu ülkelerin ihracatı Türkiye ihracatının yüzde 43,5ini, ithalatının ise yüzde 44,4ünü teşkil etmektedir. Bu da seçimlerin neden önemli olduğunu açıkça göstermektedir. Bunun için öncelikle seçim ekonomisi asla uygulanmamalıdır. İkincisi iç piyasayı harekete geçirici önlemler alınmalıdır. Üçüncüsü hem enflasyona hem de iç piyasaya zarar verecek vergi zammı uygulamasına geçilmemelidir.
    
     -Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi, istifa etti-
    
     Bu arada, söz alan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi, Kroma AŞdeki temsil ve ilzam yetkisinin sona ermesi sebebiyle odadaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.
     Meclisten istifasının kabul edilmesini isteyen Eskinazi, Şirketteki temsil ve ilzam yetkimin sona ermesinden dolayı EBSO görevim sona erdi. EBSO organlarına geri dönmemin söz konusu olmayacağı bilinciyle Meclisten istifamın kabulünü arz ediyorum dedi.
     EBSO ile 2000 yılında tanıştığını dile getiren Eskinazi, şunları kaydetti:
     2000 yılında EBSO Vakfı ile çalışmaya başladım. 2009 yılında Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Hem Meclis hem de yönetimde hizmet verdiğim için gururluyum. EBSO benim için aynı zamanda bir okul oldu. Buradaki arkadaşlarımla uyumlu, huzurlu çalıştım. Bundan dolayı herkese teşekkür ederim.
     EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu sözler üzerine Berkay Eskinazinin Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak çalışmasını istediğini, böylece Eskinazinin kendisini temsilen Meclis ve Yönetim Kurulu toplantılarına katılabileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ayten Aydın
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber EBSO Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER