Eceabat Adliyesinin kapatılması

Eceabat Adliyesinin kapatılması -Adliyenin kapatılma kararının iptal edilmesi için belediyede toplantı düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat Adliyesinin kapatılma kararının iptali için Eceabat Belediyesinde geniş katılımlı toplantı düzenlendi.
     1923 yılında ilçe olan Eceabatta adliyenin kapatılarak Çanakkaleye bağlanmasına ilişkin düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, siyasi partilerin başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, toplantıda yaptığı konuşmada, adliyenin, ilçenin 10 bine yakın nüfusuna hizmet verdiğini belirterek, özellikle mart ve eylül dönemindeki turizm mevsimine bağlı geçici nüfus yoğunluğunun dikkate alınması gerektiğini söyledi.
     Eceabattan Çanakkaleye ulaşımın deniz yoluyla sağlandığı, fırtına, sis ve yoğun yağışlarda ulaşım bağlantısının kesildiğini ifade eden Dokuz, bu durumlarda vatandaşların ciddi mağduriyetlere, cezai durumlara maruz kalabileceklerine işaret etti.
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkının, turizm destek kenti olarak kabul edildiğini ve ilçenin her yıl sayıları milyonlarla ifade edilen yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Dokuz, muhtemel adli sorunlarda ivedilikle işlem yapılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Dokuz, mevcut uygulamanın sosyo-ekonomik açıdan Eceabatın gelişimine ciddi şekilde engel olacağını ve halkı mağdur duruma düşüreceğini bildirdi.
     AK Parti Eceabat İlçe Başkanı Ergün Gören de meydana gelebilecek bir kaza durumunda adliyenin olmamasından dolayı Çanakkaleden Eceabata savcının gelmesi gerektiği belirterek, bunun da zaman kaybına yol açacağını kaydetti.
     Toplantıda, adli hizmetlerin kaldırılarak merkeze bağlanmasının, ilçeye zarar ereceği, halkının yaşayacağı mağduriyetler dikkate alınarak uygulamanın iptal edilmesi için gerekli girişimlerin yapılaması için Ankaraya gidilmesi kararı alındı.
    
     Muhabir : Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Eceabat Adliyesinin kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER