Eczacılar Haftası

Eczacılar Haftası -Eczacılar Odası Bilecik İl Temsilcisi Fidan: -"Son dönemlerde ülke gündemi farklı sağlık reçeteleri ile adeta boğulmuş durumdadır"


BİLECİK (A.A) - Eczacılar Odası Bilecik İl Temsilcisi Kevser Fidan, son dönemlerde ülke gündeminin farklı sağlık reçeteleri ile adeta boğulmuş durumda olduğunu bildirdi.
     Fidan, "Eczacılar Haftası" nedeniyle düzenlenen programda, toplumda farkındalığı arttırmak amacıyla bir tema etrafında gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki ana temasının son günlerde sıkça dillendirdikleri "Önce hasta güvenliği! kendiniz gibi ilaçlarınızın da düzenli kontrolünü ihmal etmeyin" olarak belirtildiğini söyledi.
     Akılcı ilaç kullanımı ve ilaç kontrolü hizmetinin, tedaviye uyumu geliştirerek bakımın kalitesini arttırdığını, maliyetleri azalttığını, güvenli ve doğru ilaç kullanımını sağladığını ifade eden Fidan, şunları kaydetti:
     "Eşdeğer ilaç diğer ilaçlar ile eşit güvenliğe, eşit etkinliğe sahip olan ekonomik bir tercihtir. Eşdeğer ilaçlar ekonomik olmaları nedeni ile ilaca erişimi kolaylaştırır ve tedaviyi yaygınlaştırır. Bizler halk sağlığını güçlendirecek her türlü faaliyetin destekleyicisi bir örgüt olarak, eşdeğer ilaçların bireysel ve toplumsal faydaları konusunda halkımızı bilgilendirmek için çaba harcıyoruz. Son dönemlerde ülke gündemi farklı sağlık reçeteleri ile adeta boğulmuş durumdadır. Buradan bir kere daha altını çizmek isteriz ki sağlık ciddi bir iştir. Bitkisel ürünler elbette ki yüzyıllardır sağlık alanında kullanılmaktadır. Ancak tedavi edici etken maddeler Sadece doğru dozda ve doğru biçimde kullanıldığında faydalı olabilir."
     Etkinlikte, mesleğe en çok emek veren eczacılardan Pazaryeri ilçesinden Ahmet Kınalı, Bozüyük ilçesinden Melek Çelikbaş ve Gölpazarı ilçesinden Ahmet Ekşi ile desteklerinden dolayı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğurala plaket verildi.
     Programa, Vali Halil İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Halk Sağlığı İl Müdürü Ömer Balcı, 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez ve Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı ile eczacılar katıldı.
     Eczacılar Haftası nedeniyle Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerince hazırlanan "Beyaz ölüm" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eczacılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER