Edirnede konut teslim töreni

Edirnede konut teslim töreni -Vali Duruer: -Roman vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da desteklerimiz devam edecek


EDİRNE (A.A) - Edirnede valilik, belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Ticaret Borsasının katkılarıyla inşa edilen 12 konut, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, Yeniimaret Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Abdurrahman Mahallesinde çadırda yaşayan vatandaşları sağlıklı bir ortama kavuşturmak amacıyla Vali Gökhan Sözerin Edirnede görev yaptığı dönemde inşaatını başlattığı konutları teslim etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
     Roman vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamalarını ve topluma entegre olmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Duruer, Roman vatandaşların toplumun en yoksul ve en fakir kesimi. Fakat bunun yanında son derece neşeli, mutlu hayatta zevk almasını bilen bir kesim. Çocuklarının oyunlarını görünce onların ne kadar neşeli olduklarını görürüz şeklinde konuştu.
     Roman vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz diyen Duruer, şöyle devam etti:
     Romanların topluma entegre olması konusunda ciddi bir çalışma içinde olacağız. Her konuda onların yanındayız. Güzel bir dayanışma örneği gösterildi. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek. Yapılan 176 konutun yüzde 70i Roman vatandaşlarımıza ayrıldı. Aynı şekilde Uzunköprüde, Keşanda yeni konutlar yapıldı. Devlet her zaman arkanızda, yanınızdadır.
    
     -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi-
    
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de sosyal projeyi belediye olarak 17 yıl önce başlattıklarını anlattı.
     Bölgeyi gecekondu bölgesi olmaması için istimlak ederek parsellediklerini, 160 kişiye 1 lira bedelle verdiklerini kaydeden Sedefçi, 12 parseli de çadırda yaşayan 12 aileye konut yapılması için 25 yıllığına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına tahsis ettiklerini hatırlattı.
     Konutların hayırlı olmasını dileyen Sedefçi, mevcut hizmetlerin yeterli olmayacağını belirterek, Menzilahır Mahallesinde sorun var. Burada 600 konut yapmayı planlıyoruz. TOKİ ve sayın valimiz destek verirse bunu yapma şansımız var. Biz arsa üretmeye hazırız diye konuştu.
     Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı da projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Evlerin tefrişini buzdolabından halısına kadar borsa olarak biz yaptık. Bunu da seve seve, isteye isteye yaptık. Yardım teklifi bizden geldi. Borsa olarak sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde varız, her zaman da olmaya devam edeceğiz diye belirtti.
     Konutunu teslim alan Veli Özdemir de yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede konut teslim töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER