Edirnede uçucu madde denetimi

Edirnede uçucu madde denetimi -Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından iş yerleri denetlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanlığınca Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından Edirnede bazı iş yerleri denetlendi.
     Edirne Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Zabıta Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı müdürlüklerinden oluşan heyet, kent merkezinde uçucu maddelerin satışını yapan nalbur, boyacı ve kırtasiyelerde incelemelerde bulundu.
     Uçucu maddelerin 18 yaşından küçüklere satışının yasak olduğu konusunda iş yeri sahiplerini uyaran heyet, bu ürünlerin satışı için gerekli belgeleri imzalatarak denetlenen iş yerlerine verdi.
     İş yeri sahiplerinden Gökhan Bayraktar da, denetimlerin yararlı olduğunu söyledi.
     Edirnede de birçok çocuğun uçucu madde kullandığını belirten Bayraktar, İnşallah bu çocukların tedavilerinde rehabilitasyon merkezleri başarılı olur. Biz bu ürünleri gerçek kullanıcılar dışındakilere satmayarak elimizden geleni yapıyoruz. 10 ile 30 yaş arasında uçucu madde satın almak için iş yerime gelen var diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Edirnede uçucu madde denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER