Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan: -Programlarımızı işaret dilinden yararlanarak işitme engelli öğrencilerimiz de izleyecek


EDİRNE (A.A) - Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yeni başlattıkları uygulamayla programlarda işitme engelli öğrenciler için tercüman yer alacağını belirterek, Programlarımızı işaret dilinden yararlanarak işitme engelli öğrencilerimiz de izleyecek dedi.
     Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tercüman uygulamasının Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Atatürkün Edirneye gelişinin 82. yıl dönümü kutlama programında uygulanmaya başlandığını söyledi.
     Programa işitme engelli öğrencilerin izleyici olarak katıldıklarını belirten Özcan, Programa, işitme engelliler tercümanı getirterek onların da programın içeriği hakkında bilgi sahibi olmasını sağladık. Öğrencilerimiz bu uygulamadan son derece memnun kaldı. Onların sessiz dünyalarına renk katabilmek adına önemli bir adım atmış olduk. Bu uygulamayı şartlar dahilinde devam ettireceğiz diye konuştu.
    
     -Esnaf ve sanatkarların tarihi kitap oluyor-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirnede esnaf ve sanatkarlarının tarihi, Edirne Yerel Tarih Grubu ile Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) işbirliğiyle kitaplaştırılacak.
     Edirne Yerel Tarih Grubu üyeleri, kitabın hazırlık çalışmalarını görüşmek üzere Edirne ESOB Başkanı Emin İnağı ziyaret etti.
     Edirne Yerel Tarih Grubu Koordinatörü Güngör Mazlum, yapılacak çalışmanın Edirne esnaf ve sanatkarları için çok önemli olduğunu belirterek, Esnaf ve sanatkarların tarihi ile beraber eski ustaların fotoğraflarının yer alacağı çok güzel bir çalışma olacak diye konuştu.
     Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ da kitabı hazırlayacak olan Edirne Yerel Tarih Grubu üyelerine teşekkür ederek, esnaf ve sanatkarların tarihsel sürecinin kayıt altına alınmasının önemli olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER