Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -MTTB Genel Başkan Yardımcısı Sadıkoğlu, yılbaşının diğer günlerden hiçbir farkının olmadığını söyledi


EDİRNE (A.A) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkan Yardımcısı Yasin Sadıkoğlu, yılbaşının diğer günlerden hiçbir farkını olmadığını ileri sürdü.
     Sadıkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşında yapılan eğlencelerle milli ve manevi değerlerden uzaklaşıldığını savundu.
     Kalplerin çılgınca eğlenceler yerine Allahı anmakla tatmin edilmesi gerektiğini ifade eden Sadıkoğlu, Bedeli ne olursa olsun Müslümanca yaşamanın haysiyetine talibiz. Müslümanca yaşamanın tek yolu ise dinimizin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerimden anlamaktan geçer dedi.
    
     -Karadenizliler Derneğinden ihtiyaç sahibi öğrencilere yeni yıl hediyesi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Karadenizliler Derneği üyeleri, Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yeni yıl dolayısıyla bot ve mont hediye etti.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, okulda hediye dağıtım töreninde AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin dar gelirli 55 öğrenciye mont ve ayakkabı hediye ettiğini söyledi.
     Derneğin bu tür yardımlara devam edeceğini anlatan Özcan, Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Edirne Valiliğinin desteğiyle dezavantajlı öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak ve toplumla uyumlarını artırmak amacıyla yürüttüğümüz Eğitimde Mutlu Yarınlar projesinin daha etkin olması amacıyla sivil toplum kuruluşlarımızı, projeye destek vermeye davet ediyorum dedi.
     Edirne Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Kılıç da, dar gelirli öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi amacıyla Çocuklarımız Üşümesin kampanyası düzenlediklerini söyledi.
    
     -Havsa Belediye Başkanı Tekin-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, İlçenin alt yapı çalışmalarında kullanmak üzere yeni iş makinesi aldık dedi.
     Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana 13 hizmet aracını ilçenin hizmetine kazandırdıklarını söyledi.
     Havsanın daha yaşanabilir bir ilçe olması için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Tekin, İlçenin alt yapı çalışmalarında kullanmak üzere yeni iş makinesi aldık. Aracımız büyük işleri yapabilecek kapasitedir. Aracımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ilçemizde Fatih Caddesinde 3 metrelik mermerden başak tutan el heykeli yaptırdık. Heykelin üzerine Mustafa Kemal Atatürkün tarımla ilgili bir sözü de yazılacak diye konuştu.
    
     -İpsalaspor:10 - İbriktepespor: 2
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne 1. Amatör Ligde İpsalaspor, İbriktepesporu kendi sahasında 10-2 mağlup etti.
     İpsala Şehir Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı İpsalasporun 6-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda rakibi karşısındaki üstünlüğünü sürdüren İpsalaspor, maçı 10-2 kazandı.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER