Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Makedonyaya çeltik desteği


EDİRNE (A.A) - Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Makedonyada çeltik tarımının geliştirilmesi için proje hazırlayacak.
     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamada, Makedonya Cumhuriyeti yetkililerinin çeltik tarımı sorunlarının çözümü için Türkiyeden destek istediği, Türkiyeden bir heyetin Makedonyada incelemelerde bulunduğu belirtildi.
     Açıklamada incelemelerin ardından çeltik tarımıyla ilgili sorunların tespit edildiği, Makedonyada çeltik kalitesinin yükseltilmesi ve tarımının gelişmesi için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile proje hazırlanmasına karar verildiği kaydedildi.
    
     -Edirnede hava durumu-
    
     Edirnede yarın kar yağışı bekleniyor.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Edirnede yarın Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle sıcaklıkların 6-10 derece düşeceği tahmin ediliyor.
    
     -Mantar zehirlenmeleri-
    
     Mantarların zehirli olup olmadıklarının şekline ve rengine bakılarak ayırt edilemeyeceği bildirildi.
     Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, mantar zehirlenmelerinin doğal alanda yetişen ve yapısında zehirli maddeler bulunan mantarların tüketilmesiyle oluşan ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenme türü olduğu belirtildi.
     Açıklamada, mantarların zehirli olup olmadıklarının şekline, rengine bakılarak anlaşılamayacağı, zehirli ve zehirsiz mantarların ancak uzmanların mikroskop altında yapacağı incelemeyle ayırt edilebileceği, kişilerin kendi tecrübeleri ve kulaktan dolma bilgilerle bu ayrımı yapmaya çalışmalarının doğru olmadığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER