Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Biçerdöver operatörlerine sertifika verilecek


EDİRNE (A.A) - Tarıma Dayalı Sanayide İstihdam ve İhracatı Arttırma Projesi kapsamında biçerdöver operatörlerine sertifika verilecek.
     Uzunköprü Sanayi ve Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen proje kapsamında 70 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı biçerdöver operatörü sertifikası verileceği belirtildi.
     Konuyla ilgili bilgilendirmenin 10 Ocak Perşembe günü saat 14.00te Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenecek toplantıyla yapılacağı kaydedildi.
    
     -Enezdeki Has Yunus Bey Türbesinin onarımı devam ediyor-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Enezdeki Has Yunus Bey Türbesinin onarımı devam ediyor.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, türbe ve bahçesinde bulunan Osmanlı mezarlığının Enez Arkeolojik Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran tarafından sürdürüldüğü belirtildi.
     Çalışmaların tarihi eserlerin orijinal dokusu korunarak devam ettiği aktarılan açıklamada, Özellikle iç duvarlardaki sıvaların dökülerek horasan harcı ile sağlamlaştırılmış olup, zeminde ise betonun altında orijinal Osmanlı dönemi taban döşemesi gün yüzüne çıkarıldı.
     Türbenin çatı kiremitleri onarılırken 18 dönüm arazi üzerinde bulunan mezarlık alanı temizlenerek, toprak altında kalan 18 ve 19. yüzyıla ait mezar taşları çıkartılarak yerleri dikilmiş olup, çevre düzenleme çalışmaları devam etmektedir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER