Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Vali Yardımcısı Özkan, İl Okul Sütü Komisyonları Koordinasyon Toplantısına katıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Ankarada düzenlenen İl Okul Sütü Komisyonları Koordinasyon Toplantısına katıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Ankarada düzenlenen toplantıya Edirneden Vali Yardımcısı Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Necdet Bayırlı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Merter İştirakın katıldığı belirtildi.
     Toplantıda katılımcıların okul sütü programı, okul sütünün özellikleri, okul çocuğunun beslenmesinde sütün önemi ve okul sağlığı çalışmaları konularında bilgilendirildiği ifade edildi.
     Açıklamada program kapsamında, 11 Şubat 2013 itibarıyla özel okullar da dahil 30 bin 752 okuldaki 6 milyon 171 bin 692 öğrenciye haftanın 3 günü 200 mililitrelik UHT süt dağıtılacağı kaydedildi.
    
     -Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Valiliğince sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi kapsamında hibe çağrısı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Edirne Valiliği Avrupa Birliği (AB) Eşgüdüm Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca sektörel yatırım alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı hakkında Aliço Eğitim Merkezinde kurum ve kuruluşların AB irtibat görevlilerine program sorumlusu İpek Eğmen tarafından bilgi verildiği belirtildi.
     Toplantının amacının kurum ve kuruluşlar arasında iletişim, işbirliği ve eşgüdümü sağlamak, deneyim ve bilgiyi kurum ve kuruluşlara aktarmak ile AB fonlarını kullanarak ulusal ve uluslararası projeler oluşturulmasını teşvik etmek olduğu kaydedildi.
    
     -Belediyeden ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giyim yardımı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Belediyesince ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giyim yardımı yapıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, öncelikle kentteki okullarda kışlık giysi ihtiyacı olan öğrencilerin tespit edildiğini söyledi.
     Edirne Belediyesi olarak kış şartlarına uygun giyim sıkıntısı çeken öğrencilere mont ve bot dağıttıklarını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:
     Şehrimizde yardıma muhtaç birçok öğrenci var ve Edirne Belediyesi olarak eğitimle ilgili öğrencilerimize ailelerinin yetemediği konularda destek olmak için elimizden geldiği kadar yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onlara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.
     Öte yandan, 405 çift kışlık bot ve 213 adet mont Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu, Hacı İlbey İlköğretim Okulu, Mithatpaşa İlköğretim Okulu, Meriç İlköğretim Okulu, Yusuf Hoca İlköğretim Okulu, Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Ferah İlköğretim Okulu, 50. Yıl İlköğretim Okulu, Faika Raika Şahika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu müdürlüklerine ve Edirne Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneğine teslim edildi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER