Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Keşan Kaymakamı Dınkırcı: -Ülke olarak süt ve süt ürünlerini tüketme oranımız düşük


EDİRNE (A.A) - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Ülke olarak süt ve süt ürünlerini tüketme oranımız düşük dedi.
     Ahmet Yenice İlköğretim Okulunu ziyaret eden Dınkırcı, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.
     Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada, her öğrencinin en az bir hobisinin olması gerektiğini söyledi.
     Bireylerin kitap okuma alışkanlığıyla hızlı okuma yeteneği kazanabileceğini belirten Dınkırcı, Ayrıca ülke olarak süt ve süt ürünlerini tüketme oranımız çok düşük. Çocuklar gelişim çağında olduğu için bol bol süt tüketmelidir dedi.
     Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım da hazır bulundu.
    
     -Eski Keşan Belediye Başkanı Yazırın ölümünün 34. yılı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eski Keşan Belediye Başkanı Hüseyin Yazır, ölümünün 34. yılında mezarı başında anıldı.
     Tepe Mezarlıkta düzenlenen törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yazırın 21 yıl belediye başkanlığı yaparak büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.
     Yazırın ilçeye katkılarından dolayı minnettar olduğunu belirten Özcan, Allah bizlere de böyle anılmayı nasip etsin. Allah rahmet eylesin. Yaşayan yakınlarına sıhhat diliyoruz diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.
     Yazır, 1949 yılında yapılan ara seçimde Demokrat Partiden (DP) belediye başkanı seçilmiş, görevini 1960 yılına kadar sürdürmüştü. 1963 yılında ise yeniden Adalet Partisinden (AP) belediye başkanı seçilen Yazır, 1973 yılına kadar görevine devam etti. Yazır, geçirdiği rahatsızlık sonucu 1979 yılında hayatını kaybetti.
    
     -Televizyon Cumhuriyeti, İpsalada sahnelendi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Televizyon Cumhuriyeti adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
     Belediye Düğün Salonunda Ali Cüneyt Kılcıoğlunun yazdığı, yönetmenliğini Nolya Onukun yaptığı ve Kocaeli Tiyatro Birikim ekibi tarafından sahnelenen oyun vatandaşlar tarafından ilgi gördü.
     Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Nolya Onuk, yaptığı açıklamada, oyunculuğun televizyonlarda göründüğü kadar basit olmadığını söyledi.
     Televizyonun insan hayatına çok fazla girdiğini belirten Onuk, Diziler çoğaldı. Günümüzde kolay yollardan ünlü olmak isteyen genç kızlarımız ve genç erkeklerimiz var. Ben buradan onlara şunu söylemek istiyorum. Göründüğü kadar kolay değil. Ben 8 yaşında tiyatroya başladım. Tiyatro Birikimde son iki sezondur yönetmen ve yönetmen yardımcısı artı başrol oyuncusu olarak görev alıyorum ve ben hala bu mesleği yakalamış değilim diye konuştu.
     Oyunu İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yüzbaşı Rauf Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tuncay Başar ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: İsmail Aliş - Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER