Edirne Valisi Duruer:

Edirne Valisi Duruer: -"Yapılan düzenlemelerde tarihi eserlerin önünü örtmeyen, bodur bitkiler ve peyzaj ögeleri kullanıyoruz"


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, "Yapılan düzenlemelerde tarihi eserlerin önünü örtmeyen, bodur bitkiler ve peyzaj ögeleri kullanıyoruz" dedi.
     Vali Duruer, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiği dönemde müdürlüğün bahçesinin çevre düzenlemesi ve peyzajdan uzak bir durumda olduğunu söyledi.
     Ağaç dikmenin peyzaj olmadığını belirten Duruer, "Burada yeni bir düzenleme yaptık. Avrupanın neresine giderseniz gidin bu şekilde düzenleme yapılır. Yapılan düzenlemelerde tarihi eserin önünü örtmeyen, bodur bitkiler ve peyzaj ögeleri kullanıyoruz. Tarihi eserlerin peyzajında çim ve bodur bitkiler kullanılır, ama çok büyük ağaçlar farklı park ve bahçelerde kullanılır. Şu an bunun çok güzel bir örneğini görüyorsunuz" dedi.
     Tarihi eserlerdeki peyzaj çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Duruer, Selimiye Camisinin bahçesinin de düzenlendiğini kaydetti.
     Eski Caminin bahçesinde de düzenlemelerin yapıldığını aktaran Duruer, "Devecihan Kültür Merkezinde bahçe tanzimi yaptık. Sonbahardan itibaren tarihi eserlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirne Valisi Duruer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER