Edirne Valisi Hasan Duruerin ziyaretleri

Edirne Valisi Hasan Duruerin ziyaretleri -Vali Duruer, Erzurumlular Derneğini ziyaret etti


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Erzurumlular Derneğini ziyaret etti.
     Erzurumlular Derneği Başkanı Necmi Asan, ziyarette yaptığı konuşmada, Vali Duruerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Edirne ile Erzurumu kardeş kent olarak gördüklerini ifade eden Asan, Edirne ile Erzurumu kardeş kent olarak görüyoruz. İnsanlarda birbirleriyle kaynaşmış durumda. Dostça, kardeşçe ülkemizin birlik ve bütünlüğü konusunda her türlü çabayı harcıyoruz. Ben sayın valimize derneğimizi onurlandırdığı için teşekkür ederim dedi.
     Ziyarette, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz, Valilik Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Milli Eğitim Müdürü İrfan Özcan yer aldı.
     Davetlilere Erzurumun yerel tatlarından cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi.
    
     -Edirne Valisi Duruer, Edirne Barosunu ziyaret etti
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Barosunu ziyaret etti.
     Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Vali Duruer, ziyarette yaptığı konuşmada, şehrin sorunlarına sahip çıkarak çözüm üretimine katkıda bulunması gerektiğini söyledi.
     Her şeyi belediye ve valilikten beklemenin yanlış olduğunu vurgulayan Duruer, Şehirlerde yaşanan kültür, herkesin şehre sahip çıkmasıyla şekillenir. Vatandaş, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları sahip çıkarsa bu şehir yaşanabilir hale gelir. Sivil toplum örgütleri batı demokrasilerinden en etkili kuruluşlarıdır. Edirnedeki sivil toplum örgütlerinin de sorunları dile getirmesi lazım diye konuştu.
     Edirnenin kendi kabuğuna çekilmiş bir kent olduğunu ifade eden Duruer, Edirneliler, dışarının çok fazla farkında değiller. Müteşebbis insan sayısı az. Edirne layık olduğu yerde değil. Potansiyelinin çok azını kullanıyor. Yeni müteşebbisler çıkarması lazım dedi.
     Duruer, Keşanda yapılması planlanan yeni adliye binasının inşaatına başlanacağını, şehir içinde kalan Keşan Kapalı Cezaevinin de kaldırılacağını belirtti.
     Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım da Vali Duruerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Osmaniye Caddesinde bulunan Baro Konağını 5 Nisan Avukatlar Gününe kadar restore ettirmek istediklerini söyleyen Yıldırım, Vali Duruerden destek istedi.
     Ziyarette, avukatlar İbrahim Karakoç, Nurten Yücel, Murat Kayasöken, Koray Uymaz, Gökhan Karakoç, Figen Gönül ve Tacettin Sivrikaya da yer aldı.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirne Valisi Hasan Duruerin ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER