Edremit Körfezinden kısa kısa

Edremit Körfezinden kısa kısa -Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu turnede


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, yurt turnelerini sürdürüyor.
     "Yeşil Papağan Ltd" adlı oyunu ile 7. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivaline katılan, ardından İzmir-Çeşme turnesini gerçekleştiren tiyatro, 28 Nisanda Ayvalık ve 3 Mayısta Kırıkkalede sahne alacak.
     Yönetmenliğini Semra Mamukun yaptığı oyunda, Uğur Mamuk, Memet Salih Demircan, Ender Kurt, Uğur Baykent, Aysun Şenocak, Eray Logo, İsmail Şahin, Gizem Fırat, Sinem Özcan, Nilüfer Sipahi, Burak Acar, Emre Erdemir, Celal Cihan, Eylem Atay Çetemen ve Türkan Kurt rol alıyor.
     Toplumun çok farklı kesiminden insanlarla, suç örgütlerinin ilişkilerini ele alarak mafya, medya ve siyaset üçgeni üzerinden kara mizah türünde bir sistem eleştirisi yapan oyun, bugüne kadar sahnelendiği yerlerde izleyicilerden büyük beğeni topladı.
    
     -Dere ıslah çalışmaları-
    
     Edremitte aşırı yağışlarla taşan derelere yönelik ıslah çalışmaları yapılacak. İlk olarak, Ağılı ve Kanlı Dere, ıslah edilecek. Kanlı Dere, 2,3x8 metrekarelik bir betonarme kanalın içine alınacak.
     Çalışmalar kapsamında Terminal Kavşağından Çakabey Köprüsüne kadar menfez yapılacak ve yağmur suyu tahliyesi sağlanacak.
     Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, derelerin bugüne kadar ıslah edilmediğini belirterek, "Derelerimiz yıllardır ihmal edilmiş. 9 Mart 2013deki sel felaketinden sonra, konunun önemi tüm kuruluşlar tarafından daha iyi anlaşıldı. Tehlike arz eden ve iyileştirme gereken derelerimiz, elden geçirilecek. Bu konuda DSİ Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Emrah Elmas
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremit Körfezinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER