Efes Antik Tiyatroda Berlin Filarmoni konseri

Efes Antik Tiyatroda Berlin Filarmoni konseri -Konseri, Kültür ve Turizm Bakanı Günay da izledi


İZMİR (A.A) - Restorasyon ve koruma çalışmaları nedeniyle 4 yıldır bir bölümü ziyaretçilere açık olan ve 10 yıldır konserlere kapılarını kapatan Efes Antik Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle dünyanın en önemli müzik topluluklarından birine ev sahipliği yaptı.
     Dünyanın en iyi klasik müzik toplulukları arasında gösterilen, 130 yıllık geçmişe sahip Berlin Filarmoni Orkestrası, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) düzenlediği 26. Uluslararası İzmir Festivalinin kapanış konserini verdi.
     Şef Sir Simon Rattle önderliğinde sahneye çıkan orkestranın solistliklerini, çellist Efe Baltacıgil ve kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil kardeşler üstlendi.
     Sanatseverler, konserin sonunda orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.
     Konseri izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Tiyatroda konser izlemenin kendisine büyük keyif verdiğini söyledi.
     Şef Rattleın, bu konserin antik tiyatroda yapılmasına olanak tanıdıkları için kendisine teşekkür ettiğini ifade eden Günay, gelecek yıldan itibaren antik tiyatronun sınırlı sayıda da olsa konserlere ev sahipliği yapacağını kaydetti.
     Tarihi eserlerin korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Günay, antik tiyatroya zarar vermeyecek nitelikte etkinlik ve konserlerin yapılabileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Efes Antik Tiyatroda Berlin Filarmoni konseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER