Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler: Türkiye hazır giyimi kilogramını 27,5 dolara ihraç ediyor. Bundan sonraki aşama markalı ürünlerle dünya piyasalarında yer almak


İZMİR (A.A) - Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiyenin mücevherattan sonra kilogram bazında en pahalı ihraç ettiği ürünün hazırgiyim olduğunu söyledi. Türkiyenin hazırgiyimi kilogramını 27,5 dolara ihraç ettiğini belirten Kızılgüneşler, sektörde bundan sonraki aşamanın markalı ürünlerle dünya piyasalarında yer almak olduğunu belirtti.
     Kızılgüneşler, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 8.si düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması hakkında bilgi verdi. Türkiyenin en iyi moda tasarım yarışmasını yaptıklarını belirten Kızılgüneşler, teması Göç olarak belirlenen yarışmaya yoğun katılımın olduğunu kaydetti.
     Kızılgüneşler, daha önceki yarışmalarda ağırlıklı olarak bayanların finale kaldığını ve tamamı bayan modası üzerine tasarlanan kıyafetlerin yarıştığını kaydederek, bu yıl finale kalan 10 yarışmacıdan 5inin erkek tasarımcılar olduğunu söyledi. Bu yılki finallerde 5 bayan koleksiyonu, 3 bay koleksiyonu, 2 bay/bayan koleksiyonunun yarışacağını anlatan Kızılgüneşler, ilk üçe giren tasarımların 1 Martta açıklanacağını ifade etti.
     Tasarımla katma değeri yüksek ürün üretimine ön ayak olduklarını belirten Kızılgüneşler, hazırgiyim sektörü ihracatının, birim başına değerde Türkiye ortalamasının üstünde performansa imza attığını belirterek, Yarışmamızın çıtası sürekli yükseliyor. Hazırgiyim mücevherattan sonra kilogram başına en pahalı ihraç ettiğimiz ürün. Kilogramı 27,5 dolarla savunma sanayinden daha pahalı bir ürünü satıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER