Eşine 25 yılın ardından resmi nikah

Eşine 25 yılın ardından resmi nikah kıydı -Yağlıdere ilçesi Yazlık köyü Muhtarı Osman Yılmaz (73) eşi Hava Boza 25 yıl aradan sonra resmi nikah kıydı


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere ilçesi Yazlık köyü Muhtarı Osman Yılmaz (73) imam nikahlı eşi Hava Boza 25 yıl aradan sonra resmi nikah kıydı.
     İlçe Nüfus Müdürlüğü salonunda düzenlenen törenle resmi nikahları kıyılan Yılmaz ve Boz, nikahın ardından aynı soyadını taşımanın mutluluğunu yaşadı.
     Muhtar Yılmaz, AA muhabirine eşi ile yıllardır çok mutlu bir evlilik yaşadıklarını ve resmi nikahın mutluluklarını ikiye katladığını söyledi.
     Yıllar sonra yeniden damat olmanın kendisine ayrı bir mutluluk yaşattığını dile getiren Yılmaz, Resmi nikahsız olmanın kıymetinin olmadığını düşünerek bu işi resmileştirmek istedim. Allah bu mutluluğunu bütün gençlerimize göstersin. Eşim artık benim soyadımı taşıyacak dedi.
     Hava Boz ise 25 yıldır resmi nikah kıymanın kendilerine bir türlü nasip olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Kısmet bugüneymiş. Yıllar sonra eşimin soyadını alacağım için çok mutluyum. Geç de olsa evliliğimizi resmileştirmek çok güzel. Allah her genç kıza bu güzelliği görmeyi nasip etsin.
     Yağlıdere Nüfus Müdürü Yusuf Mercan da, köylerde evlenmeden yaşayan insanların tespiti için muhtarlardan yardım isterken Yazlık köyü muhtarı Yılmazın böyle bir sorunu olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, Muhtarımız 25 yıldır beraber yaşadığı eşiyle resmi nikah kıydırdı. Bizler de çok mutluyuz. Resmi nikah çok önemli. Hava hanımın eşi vefat etmiş olsaydı dul maaşı bile alamayacaktı. Kayıtlarda bekar görünüyordu diye konuştu.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Eşine 25 yılın ardından resmi nikah Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER