Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Sertbaş: Sektör olarak 2023 yılında 52 milyar dolar ihracat hedefi belirledik


İZMİR (A.A) - Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, sektör olarak 2023 yılında 52 milyar dolar ihracat hedefi belirlediklerini bildirdi.
     Sertbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe üretim ve lojistik açısından son derece gelişmiş durumda olduğunu, bu güçlü yönü tasarım ve moda ile pekiştirip daha katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirmek istediklerini belirtti.
     Türkiyenin hazır giyim sektöründen son bir yıllık süreçte 15,8 milyar dolar döviz girdisi sağladığına işaret eden Sertbaş, açıklamada Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak 2023 yılında 52 milyar dolar ihracat hedefi belirledik ifadelerini kullandı.
     Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan EİB Moda Tasarım Yarışmasına da dikkati çeken Sertbaş, genç tasarımcıların yarışmaya yoğun ilgi gösterdiğini, 16 Kasım 2012 tarihine kadar başvuruların yapılacağı yarışmaya şimdiden 250 genç tasarımcının başvurduğunu ifade etti.
     Yarışmanın bu yılki ana temasının Göç olarak belirlendiğini dile getiren Sertbaş, tasarım yarışmalarının ihracat hedeflerine ulaşmayı kolaylaştıracağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER