Ege Üniversitesi Rektörü cezaevini ziyaret etti

Ege Üniversitesi Rektörü cezaevini ziyaret etti -Prof. Dr. Candeğer Yılmazın Aliağa Kapalı Kadın Cezaevindeki kadınlara sağlıkla ilgili bilgiler verdiği belirtildi


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmazın, Aliağa Kapalı Kadın Cezaevini ziyaret ederek tutuklu ve hükümlülere sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi verdiği belirtildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan ve Cumhuriyet Savcısı Turan Güzeloğlu ile birlikte cezaevine gelen Prof. Dr. Yılmaz, tutuklu ve hükümlülere sağlık ile ilgili kitaplar hediye etti.
     Tutuklu ve hükümlülerle sohbet ederek obezite ve çeşitli sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, üniversiteden her ay bir akademisyenin konuşmacı olarak cezaevine geleceğini, tutuklu ve hükümlülerin çeşitli konulardaki eğitimine katkıda bulunulacağını belirtti.
     Ziyaret kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen hemşirelerin tutuklu ve hükümlülerin kilo, şeker, tansiyon ölçümünü yaptığı, diyabet riski bulunanları belirlediği ifade edildi.
     Ziyarette ayrıca E.Ü Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin de mini bir konser verdiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Ege Üniversitesi Rektörü cezaevini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER