EGİAD, BM Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı

EGİAD, BM Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı


İZMİR (A.A) - Ege Genç İş Adamları Derneğinin (EGİAD), BM Küresel İlkeler Sözleşmesini kabul ederek Global Compact olarak adlandırılan Kurumsal Yönetim Ağına katıldığı belirtildi.
     EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, yaptığı yazılı açıklamada 15 Ocak 2013 tarihinden itibaren Global Compact üyeliğinin resmen başladığını belirterek dünyanın en saygın gönüllü sorumluluk projesi olarak kabul edilen Küresel İlkeler Sözleşmesine Ege Bölgesi ve İzmirden ilk katılan sivil toplum örgütü olduklarını ifade etti.
     Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     4 Ocak 2013 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-muna hitaben yazdığım niyet mektubu ile başlayan süreç sonunda 15 Ocak tarihinde aldığımız resmi yazı ile EGİADın üyeliğe kabul edildi. Bu çok güzel ve önemli bir gelişme. Sadece derneğimiz açısından değil bölgemiz ve kentimiz açısından da bir ilk. Türkiyedeki en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olma yolundaki hedefimiz, bu sözleşmeyi kabul edilerek bir bakıma tescillenmiş oldu. Küresel İlkeler Sözleşmesi, çalışmalarımızı ileri boyutlara taşımamıza yardımcı olacak.
     Kaya, insan hakları, istihdam, çevre ve yolsuzlukla mücadele ana başlıkları altında toplanan ve on maddeden oluşan Küresel Yönetim İlkelerini üyeler ve toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalışacaklarını de kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber EGİAD, BM Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER