Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesinden basın açıklaması -Kadın Komisyonu Başkanı Pınarcı: Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir


KARAMAN (A.A) - Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi Kadın Kolları Komisyon Başkanı Selma Pınarcı, başörtüsünün politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi olmadığını, başörtüsünün, inancının gereği olarak kadınların kimliği, kişiliği olduğunu söyledi.
     Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi, Atatürk Parkında kadınların kamu kurum ve kuruluşlarında başörtülü çalışma haklarının verilmesi için bir basın açıklaması yaptı.
     Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi Kadın Kolları Komisyon Başkanı Selma Pınarcı, yaptığı açıklamada, hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inandıklarını, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini belirtti.
     Eşitlikten, insanların kategorize edilmemesini, başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit bir şekilde sunulmasını anladıklarını ifade eden Pınarcı, şunları kaydetti:
     Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına biran önce son vermesini istiyoruz. Biz adaletin, ödül ve ceza dağıtımıyla ilgili olduğuna, bunun için de her insana hak ettiği şeylerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyor, adaletin de, özgürlük ve tüm insan hakları gibi dağıtılmasının mümkün olduğunu biliyoruz. Devlet, şiddet gören kadını koruyor. Ancak aynı devlet, kadının başını kapatarak TBMMye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisi kadına şiddet uyguluyor. Ayrımcılık yapıyor ve ötekileştiriyor. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır.
     Grup, basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER